Роси на Ламбо става даскал в Благоевград

Обрешкова напуска НАТФИЗ

Роси на Ламбо става даскал в Благоевград | StandartNews.com

Росица Обрешкова - племенницата на покойния Стефан Данаилов, напусна НАТФИЗ.

"Време ми е да изляза от сянката на големите - майка ми и вуйчо ми. Затова реших, че след като дадох доста на академията, мога да взема собствен клас в Благоевград. Там ще се развивам", съобщи самата Роси. 

По-рано през септември Обрешкова представи своя моноспектакъл „Страшносмешно необщуване” в програмата на фестивала „Сцена на кръстопът“ в Пловдив, който тази година бе посветен на Стефан Данаилов. Племенницата на Ламбо изля душата и тъгите си в необикновена и разтърсваща постановка, изпълнена с крайни и силно преплетени емоции. Соло драмата е нейното „Спомням си“: едно към едно, без излишни подправки или спекулативни страсти - така, както винаги я е възпитавал Ламбо. Тя откровено разказва за трите последователни трагедии, които я връхлитат през последните години - първо в Южна Африка умира брат й Ламби Кондов, без семейството да успее да се сбогува с него, спосле си отива майка им,  Росица Данаилова, която не може да се съвземе от смъртта на сина си, роден от любовта й с Иван Кондов, а след това си тръгва и Ламбо.

Междувременно стана ясно, че Обрешкова е готова със сценария за биографичния филм за Мастера. Ленатата ще бъде продуцирана от Кирил Кирилов и режисирана от Ивайло Христов. Плановете на екипа са снимките да се състоят в 3 държави - България, Италия и Франция. В момента проектът е на етап финансиране, пише Пик. Една част от него е подсигурена, но екипът се надява на финансова подкрепа както от спонсори, така и от Киноцентъра и Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай