Кралската опера изхвърли диригент на Болшой театър

Решението е взето заради „продължаващата ситуация в Украйна”

Кралската опера изхвърли диригент на Болшой театър | StandartNews.com

Кралската опера в Лондон съобщи в понеделник, че няма да използва руския диригент Павел Сорокин за предстоящото представление на „Лебедово езеро”.

„Предвид продължаващата ситуация в Украйна, в момента не е възможно Павел Сорокин - диригент на Болшой оркестър, да гостува на Кралския балет”, се казва в изявлението.

Миналата седмица Кралската опера в Ковънт Гардън, където се помещава Кралският балет, съобщи, че отменя сезона на представленията на московския Болшой балет. Двете съобщения следват поредица от други западни артистични и културни институции след нахлуването на Русия в Украйна.

Сорокин дебютира в Кралския балет през 2007 г., където дирижира „Лебедово езеро”, пише в биографията му на уебсайта на Кралската опера. Роден в Москва, той учи пиано и дирижиране в Московската консерватория, преди да започне работа в Болшой театър като балетен пианист през 1983 г. Свирил е на водещи сцени по целия свят, включително в Кенеди център във Вашингтон, Парижката опера и Метрополитън опера в Ню Йорк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай