Петък,

Кой превърна Фънки в актьор

От: Агенция Стандарт -
724
Кой превърна Фънки в актьор
A
A
A

Димитър Ковачев-Фънки отново изгрява на сцената. След супер успешни гастроли във Варна и Пловдив като един от главните герои в пиесата на Елин Рахнев „Веселата карета“, прочутият бас китарист ще приеме овациите и в Столичния куклен театър на 11 март. Там трупата на Хасково ще представи премиерния си спектакъл, режисиран от Елин Рахнев. Публиката ще аплодира Мая Бежанска, Тончо Токмакчиев, Димитър Баненкин, Николета Малчева, Добриела Попова, Стелиян Николов, Емануил Костадинов.

Фънки го играе Разцветников – класически измамник, който свири на най-тънките струни в душите на хората. „Емоциите, които носи по пътя си тази карета, всъщност са весело-тъжни. Посланието й е да не се притесняваме от смъртта, да не се притесняваме и от живота - защото и горе, и долу сме едни и същи. Всъщност съществуваме в голямо казино и всеки сам избира цвета, на който да заложи. И каквото стане!“, казва Елин Рахнев. Самият Фънки споделя: „Имах епизодична роля в „Столичани в повече“, но трябваше предимно да ям хлебарки. Когато Елин ми предложи да се включва в постановката му, първо се стъписах, но сега съм доволен от решението си.  Изключително ми е интересно в кухнята на театъра. Страшен купон е. Не мога да повярвам, че играя с толкова големи актьори", твърди Ковачев. Тончо Токмакчиев е категоричен, че “Веселата карета“ е и драма, и комедия. Той е изпълнител и на песента „Преводачи на дъжда“ по музика на Жоро от „Остава“, който пише и текста заедно с Рахнев.

„Преди години си пожелах да играя в пиеса на Рахнев. Сега се случи в точното време на точното място“, казва Мая Бежанска. „Това пътуване в каретата е чудно пътуване в абсурда на Елин Рахнев, който преминава и през смеха, и през тъгата, и през сълзите, и през купона.“, коментира Баненкин.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com