Киро предложил на Ели в детска лодка

Актьорът правил какви ли не номера, докато спечели любимата си

Киро предложил на Ели в детска лодка | StandartNews.com

Кирил Ефремов и съпругата му Елена са от двойките, за които се казва, че са се намерили. И бегъл поглед удостоверява, че флиртът между тях е далеч от пенсия. Млади, красиви и успешни, те с кеф и супер чувство за хумор разправят как фортуната ги е събрала.

Хубавата Елена на Големия Близнак е студентка, но и води групи в зала по аеробика на "Мария Луиза". Годината е някъде 1998-99. Сега двамата много сладко спорят откога са гаджета. Тогава обаче един ден на вратата на студиото цъфнал Кирил с плетен от баба пуловер, шапка с пискюл и брада, която закривала лицето му. Това е първият спомен на Ели. Сторил й се нестандартен. Още повече, че имал и дървени очила. "Струваха 3000 лева, "Риплей", уточнява Кирил с усмивка. Кацнал в залата, защото имало и помещение с фитнес уреди, а той бил понатрупал килограми в казармата и искал да влезе във форма. "По принцип ходя по фитнесите и каквото ми харесва, го взимам", шегува се той. Ели изобщо не допускала, че някой ден може да осъмне като негова съпруга. Той я закачал, даже на моменти силно я дразнел с шантавите си шеги. "Аз пък си я спомням като много готина мадама в спортен екип, която дълго и упорито ухажвах", казва актьорът от Сатиричния.
Той заложил на следната тактика. Викал я при фитнес инструментариума да му помага.

Ох, не мога да стана, дай ръка

или "Хвани ме за краката, да ми помогнеш"- такива апели отправял към Ели. "Все ставаше така, че да застана по-близко до него. Уж не разбира някои упражнения и трябваше дълго и подробно да му обяснявам", смее се тя. Хващали се и на бас, че който направи по-малко коремни преси, ще приготви вечеря за другия. "Бащиният ми съвет гласи, че ако една жена може да сготви боб, значи може всичко. Затова й казах: "Много си готина, ама боб готвиш ли? Защото ако не можеш, само ще си много готина!", разправя Кирил.

Той си спомня, че най-голямо впечатление й направил след тричасова тренировка. Влиза той под душа, излиза, слага си кожения колан, който е от доста твърда кожа, не го закопчава, както е редно, а го оставя да виси надолу. Увива плътно една хавлия около него, за да изпъкне. Бицепсите му са мокри. "Отивам към нея и викам: "Бързо, бързо, ела!". Ели загубила ума и дума и избягала. Казва, че даже се вбесила и се оплакала на колегите си. Помислила си, че този тип не е в ред. "Ама ти как гледаше точно в колана!", задява я съпругът й. "Е, то и мъж да беше, щеше там да погледне, естествена реакция", отбранява се Ели с усмивка. И продължава: "Шегите му бяха все подобни. И дойде моментът на първата ни вечеря. Не готвех, защото бяха волни времена - студентка, след лекции на работа или на купони. И даже не знаех, че печката ми не работи. Разпитах приятелки за рецепти и взех пилешко филе и топено сирене, приготвих го според указанията и метнах тавичката във фурната.

Със салатите нямах проблем

Сложих свещи, хубава музика. Киро звъни, влиза, сядаме, изяждаме салатите. И той казва: "Айде да вечеряме вече!". И аз отивам, отварям фурната и гледам всичко си стои сурово и студено." Кирил: "А тя - в супер изрязани дънкови шорти, бюстие. Много секси. И ми казва: "Ще оправим работата." Звъни на съседа, той като я видя в този вид, си изнесе цялата бяла техника. На другия ден и кабелната й оправи, и казанчето." "Да, услужи ни с "Раховец"-а си и към 12 с Киро най-сетне вечеряхме", довършва случката Ели. Заживяват заедно.
"Получи се много добро напасване на характерите. Киро е сложен в добрия смисъл, различен. Не обича много големи компании, домошар е, харесва си уютът вкъщи. Правихме взаимни компромиси и всичко беше супер", споделя тя. След около година-две Кирил усетил, че е дошъл моментът да й предложи сърцето си завинаги. "Беше трудна година. Бяхме взели квартира и бях снимал една реклама, хонорарът от която хвърлих за обзавеждане. И ни бяха останали малко пари за море. Напълних колата с бензин, останаха за джобни, а баща ми ни уреди изгодни карти. И там, на морето, казах на продавача зад една сергия: "Дай ми тази седефена гривна с намаление, моля ти се." Човекът се смили. Казах на Ели, че ще я водя на разходка с лодка. На плажа взех надуваемата топка на едно момченце, Митко. Бях се уговорил с родителите му. Вързах гривната за връзките на банския отвътре. Но не бях направил репетиция как ще я извадя", започва разказа Кирил.

"Като видях возилото, се стъписах. Седнахме, а краката ни виснаха в морето. Той подхвана с големите си ръце детските гребла, имаше и течение и бързо отидохме навътре. Озовахме се в открито море." Кирил пробвал да извади гривната, но тя се оплела и докато настоятелно се опитвал да я измъкне от примката,

отстрани изглеждало, че си бърка неистово в гащите

Ели се притеснила какво го прихваща. Той отвърнал, че трябва да се облекчи. Тя тъкмо се чудела какво става, когато той извадил бижуто и попитал: "Ще се омъжиш ли за мен?" Тя казала "да", на три се целунали, за да не се обърне лодката. "С Кирил се живее цветно. Не знам дали всички актьори са като него. Ако има нещо вярно, че актьорите трудно създават семейство, то той е изключение от правилото. Интелигентен мъж е и това ме плени. Освен колана и хавлията! Винаги имам какво да си кажа с него. Връзката ни е много силна, неподвластна на времето. Майка му и баща му са го възпитали да цени семейството. Те са чудесни хора. Когато се запознахме със свекър ми, той гледаше футбол в хола, погледна ме и запита как се казвам. "А, баба ми беше Елена. Затова ще те запомня. Тук идват много момичета по цял ден. Но няма да те забравя заради името. Даже когато го търсиш по телефона, ще го викам", спомня си закачките Ели.

Сватбата им е на Димитровден, а кумове са Влади Въргала и съпругата му Силвия. Кофи Бабоне пък е шаферката на Ели. По време на тържеството снимат част за предаването "Шаш". Но никой от гостите не знае това. В шоуто Кирил се изявява като криминал. Въргала започва речта си: "Радвам се, че Кирил стигна до тук, защото с миналото, което има... Едва го извадих от затвора. Не остана необран от него познат." Бабите и лелите били пред инфаркт. Блатечки и още някои от колегите се разкарали с белезници, уж че са авери от пандиза на Киро и са дошли само за сватбата.

Преди да се врекат за цял живот, Ели и Киро разбират, че ще стават родители. Тя се шашнала и когато му съобщила, той играел баскетбол с деца в училищния двор. Отвърнал й: "Ако вкарам тройка, ще е момче." Така и станало. Синът им Ефрем е на 10 и се вълнува от футбол. Тренира в школата на "Славия", но понеже е потомствен левскар, страда от това и щом Киро излязъл от "Къртицата", го попитал с надежда: "Сега ще ме запишеш ли в "Левски?".

Ели имала съмнения, че съпругът й може да е Къртицата. "Познавам го. Той е по-експанзивен. Не търпи несправедливости. Там беше толкова тактичен и обран откъм емоции, затова ми се стори подозрително, но не бях съвсем сигурна", казва тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай