Какво разби любовта между Лили и Драго Чая

Вече 15 години естрадната прима не иска и да чуе за Драганов

Какво разби любовта между Лили и Драго Чая | StandartNews.com

Лили Иванова още не може да прости на бившия си авер Драгомир Драганов. Вече 15 години естрадната прима не иска и да чуе за Драго Чая и изобщо не го допуска до близкото си обкръжение, в което той бе дълги години през 90-те и в началото на новото хилядолетие. 

Драганов трябваше да бъде водещ на двете специални предавания на БНТ, посветени на Лили Иванова в края на април по случай рождения й ден, пише "Уикенд". Те минаха под шапката на рубриката „БНТ на 60“, чийто водещ и автор е именно Драго, но за изненада на зрителите той не се появи в двете издания в чест на певицата нито като лице, нито като диктор.

Навръх рождения ден на примата - 24 април, както и на 25 април, БНТ излъчи две специални предавания с песните на Лили Иванова, в които прозвучаха близо 60 нейни емблематични песни. Първоначалната идея била Драго Чая да покани примата в студиото на „БНТ на 60“, като по този начин националната телевизия отдаде почит на таланта й и да отбележи факта, че вече 60 години Лили е на върха и не смята да слиза от него, готвейки нови турнета през тази година.

Певицата категорично отказала поканата и тогава авторите на предаването минали на план „Б“ – Драго да направи ретроспекция зад кадър на нейния професионален и житейски път, докато в ефир звучат незабравимите й песни. И този план обаче претърпял крах, защото Иванова научила и се обадила лично на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков с изричната молба Драгомир Драганов да не бъде водещ на предаванията за нейния рожден ден.

Лили вече 15 години не може да прости на Чая, че публично издаде най-съкровената й тайна – а именно на колко години е тя. Изпълнителката научила, че именно от Чая е тръгнала мълвата, че се е подмладила с 3 години и се представя с фалшиво ЕГН. Така през 2005-а Лили сложи край на дългогодишното им приятелство, което бе едно от най-известните в родния шоубизнес. За да участва в един от многото фестивали, които е печелила преди десетилетия, на Лили трябвало да й се издаде личен документ, подмладяващ я с три години.

Това се налагало заради възрастово ограничение наложено от организаторите. Така примата се оказала с фалшиво ЕГН, по думите на Драго, документа бил унищожен след завръщането на певицата у нас, но мълвата за фалшивата възраст се носи с години. Иначе по официални документи Лили Иванова е родена на 24 април 1939 г., т.е. тази година тя навърши 82. През годините Драганов многократно правил опити да омилостиви изпълнителката на „Детелини“ и да се помири с нея, но тя била непреклонна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай