И посмъртно не му се размина. Връщат дела срещу Майкъл Джексън

Възобновяват съдебни искове

И посмъртно не му се размина. Връщат дела срещу Майкъл Джексън | StandartNews.com

Жалбите на Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък не е трябвало да бъдат отхвърляни от по-ниско инстанционен съд, реши в петък състав от трима апелативни магистрати от Калифорния. 

Апелативен съд в Калифорния възобнови прекратени съдебни искове на двама мъже, които твърдят, че Майкъл Джексън е упражнявал сексуално насилие над тях в продължение на години, когато са били момчета, предаде АП.

Състав от трима апелативни магистрати от Калифорния реши в петък, че жалбите на Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък не е трябвало да бъдат отхвърляни от по-ниско инстанционен съд. Според тях ищците могат основателно да твърдят, че две корпорации, собственост на Майкъл Джексън, посочени като ответници по делата, е трябвало да ги защитят. 

Нов калифорнийски закон, който временно разширява обхвата на делата за сексуално насилие, позволява на апелативния съд да възобнови делата.

За втори път съдебните искове - подадени през 2013 г. от Робсън и от Сейфчък през следващата година - се връщат за разглеждане, след като вече са били отхвърлени. В документалния филм на НВО от 2019 г. "Да напуснеш Невърленд" ("Leaving Neverland") двамата мъже разказаха историите си .

Съдия, който през 2021 г. отхвърли исковете срещу "Ем Джей Джей Пръдакшънс" и "Ем Джей Джей Венчърс" - корпорации, на които Джексън е бил едноличен собственик и акционер, заяви, че не може да се очаква от тях да защитават деца.

Кралят на попа почина през 2009 г, пише БЛИЦ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай