Елтън Джон отмени концерти заради Ковид. Добре ли е?

Певецът е ваксиниран и с поставена бустерна доза

Елтън Джон отмени концерти заради Ковид. Добре ли е? | StandartNews.com

Въпреки че е ваксиниран и с поставена бустерна доза, британският певец Елтън Джон се е заразил с Covid-19, поради което е отложил два свои концерта - съответно в Далас, Тексас.

Изпълнтелят на "I'm Still Standing" изпитва само леки симптоми и с нетърпение очаква скоро да се завърне на сцената, за да продължи прощалното си турне "Farewell Yellow Brick Road", което наскоро бе възобновено след почти двегодишна пауза, се посочва в официалното изявлние, разпространено от него самия.

Носителят на престижната награда "Грами" трябваше да излезе на сцената в Далас на 25 януари и 26 януари. Феновете могат да запазят билетите си за пренасрочените дати, които ще бъдат обявени в най-скоро време.

Пренасроченото от 2020 г. турне на Елтън Джон в Северна Америка започна на 19 януари в Ню Орлиънс с планирани спирки в Хюстън, Чикаго, Детройт, Торонто, Ню Йорк и Маями.

По-рано Джон съобщи, че отлага европейските дати от прощалното си музиклана обиколка по света до 2023 г., за да се подложи на операция заради травма на бедрото.

"Уау, не сме правили шоу от 6 март 2020 г. Това е ново преживяване за нас, никога не съм имал толкова свободно време в живота си... поне откакто бях на 17 години", заяви изпълнителят пред публиката в Ню Орлиънс на първия си концерт, състоял се едва преди няколко дни. "Пазихте билетите си 745 дни... Не мога да изкажа достатъчно благодарности, че бяхте толкова търпеливи", допълни той.

Изявите на звездата в Северна Америка трябваше да продължат до април, след което той щеше се върне в Европа, припомня БТА. По-късно бе планирано отново да пътува зад Океана, преди да поеме към Австралия и Нова Зеландия през следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай