Дони и Коцето посягат към Гинес

Категорично сме неофициален рекордьор, категоричен е Векилов

Дони и Коцето посягат към Гинес | StandartNews.com

Легендарното представление "Секс, наркотици и рокендрол" започва своя 29-и си сезон, с един и същ състав - проф. Ивайло Христов, Коцето и Дони. За първи път то е поставено на сцена на 11 ноември 1992 г. "Категорично сме неофициален рекордьор на Гинес. Предишният рекорд е само 25 години." - уточнява Дони. 

"Не сме имали усещането, че това представление ще се превърне във феномен. Започнахме го в зала със 100-ина човека. Беше пълна, там изиграхме около 15 представления. Но 29-ият сезон се случи неусетно!" - споделя професор Ивайло Христов в ефира на bTV.

На 10-ата година той решава, че представлението е играно достатъчно дълго време. Актьорите правят пауза, но след време възобновяват представянето му на сцена.  

"Това не е е традиционно театрално представление. В него участва публиката, има жива музика на сцената... От началото то се променя много, но феноменът е в това, че един и същ текст звучи по различен начин в контекста на времето." - уточнява той.  

В годините, докато представлението се играе, в световен план се случват редица промени - в САЩ се сменят 5 президенти, изчезват телефоните с шайби, касетките и касетофоните, в България отпада задължителната казарма, а Чехословакия и Югославия вече не съществуват. В личен план през това време актьорите стават бащи, а децата им са гледали представлението по няколко пъти. 

"Теди няма как да не вдиша театралния прах. Аз не искам често да го водя, защото трябва да мине малко време, за да могат децата да разберат някои неща." - уточнява Коцето-Калки. 

Едни от най-екзотичните места, на които са играли "Секс, наркотици и рокендрол", са Австралия и Нова Зеландия. Отчитат, че почти по целия свят публиката е реагирала по един и същи начин и се е забавлявала много. 

Спомнят си и доста забавни случки около представлението: "Коцето веднъж бе поканил една клошарка и я беше сложил на първия ред. Тя излезе по време на представлението да ни аплодира и да ни поздрави с песен на Азис и Малина. Беше много мило. Представлението прекъсна! Сашо Дойнов й каза, че е директор на театъра и ще я назначи и така успя да я изведе." 

"Секс, наркотици и рокендрол" ще се играе за пореден път на 20.09 в театър "Българска армия". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай