Децата гледат хитове без пари на Киноманията

Децата гледат хитове без пари на Киноманията | StandartNews.com

Малчуганите ще гледат в зала номер едно без пари хитовете от детския афиш на Киноманията, похвалиха се днес от НДК. Техните родители, естествено, ще трябва да си купят билети. Сред акцентите са екранизации по Пинокио, "Емил от Льонеберя", игрална версия на историите за Петсън и Финдъс, анимацията "Мумините на Ривиерата", създадена специално по случай 100-годишнината от рождението на Туве Янсон.

28-ото издание на Киноманията стартира на 13-ти и ще продължи до 30 ноември. Фестът, чийто организатор е НДК, ще покаже 60 ленти с най-интересното, актуално и стойностно от европейското и световното седмо изкуство.
Прожекциите са в зала номер едно, "Люмиер", "Одеон", Дома на киното, Евросинема, Културен център G8, Пловдив, Варна. Билетите са в продажби на касите на НДК . Предвидени са и пакетни цени, които осигуряват до 50 процента отстъпка от цената.

Публиката ще се наслади на "Магия в полунощ" на Уди Алън, "Госпожица Юлия" по Стринберг под режисурата на Лив Улман и с Джесика Частейн и Колин Фарел, "Облаците на Силс Марияс" с Жюлиет Бинош, "Г-н Търнър" на Майк Лий с Тимоти Спол, "Игра на кодове" с Кийра Найтли и Бенедикт Къмбърбач. Голям интерес ще провокират "Измет" - реплика на "Беднякът милионер" на Стивън Долдри, "Рио, обичам те" с Венсан Касел, Ванеса Паради, Джон Туртуро, Харви Кайтел.
Българските филми в "Киномания 2014" са "Потъването на Созопол" (който открива на 13 ноември), документалистиката на Диана Иванова "Чуй" за радио "Свободна Европа" и влиянието му в България през комунизма, завладяващите истории на Георги Тошев от поредицата "Непознатите" - за "АББА", Татяна Лолова и Богдана Карадочева, разказът на Коста Биков за легендарния кинопросветител Тони Андрейков - "Гражданинът кино".

Френското кино бележи червени точки с "Красавицата и Звяра" с Венсан Касел и Леа Сейду, "Дипломация" на Фолкер Шльондорф, "Ив Сен Лоран", екранизацията по романа на Катрин Панкол "Жълтите очи на крокодилите" с неустоимата Еманюел Беар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай