Боливуд идва да снима продукция в България

Индийски мистър Бонд снима в Албена

Боливуд идва да снима продукция в България | StandartNews.com

Добрич. Най-голямата индийска филмова компания "Боливуд" пристига през април, за да снима мащабна продукция по родното ни Черноморие, стана ясно от българското търговско аташе в посолството ни в Индия Стефан Йонков.

Във филма, чийто сценарий вече е готов, ще се снимат две от големите звезди на филмовата компания - Акшай Кумар, играл мистър Бонд в едноименния индийски филм, и Наргис Факри, която е актриса и модел.

От курорта "Албена" допълват, че идеята за реализацията на филма е тяхна и скоро очакват у нас да пристигне снимачен екип, който да избира места, където ще бъдат правени снимките. Очаква се също за мащабната продукция да бъдат наемани родни статисти, но това ще се изясни при пристигането на екипа.

Заснемането на филм у нас от индийската компания е резултат от участието на туристическата компания миналата година на специализираното изложение в Делхи, като по този начин се цели привличането на повече туристи по родното ни Черноморие. Благодарение на рекламата на страната ни миналата година страната ни е била посетена от 150 индийци, организирани в туристически групи. И тази година 5 родни туристически компании се представят на специализираната борса в Делхи, която е от 29 до 31 януари.

"За нас е много важно партньорството ни с компании като "Албена", която на място ще проведе множество срещи с местни туроператори. На път сме да организираме сериозен филмов проект с участието на две големи индийски звезди. Очаквам това да бъде голяма реклама за България и много индийци с възможности да посетят страната ни", заявява Стефан Йонков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай