Четвъртък,

Билалов: С майка ми си простихме два дни преди да си отиде

От: Агенция Стандарт -
5431
Билалов: С майка ми си простихме два дни преди да си отиде
A
A
A

Изключителният актьор Михаил Билалов, който от скоро е и водещ на "Стани богат", гостува в "Търси се" с емоционални откровения, идващи от сърцето.

Той е роден в Русе, но израства в Бургас. Дете е на актьори и поради тази причина детството му преминава около сцената. Съвсем естествено завършва НАТФИЗ и тръгва по пътя на родителите си.

Съдбата го отвежда във Франция, където завършва ландшафтна архитектура във Версай и тотално се откъсва от театъра. През това време работи като секретар, продавач, служител в рекламна агенция и готвач. Женен е за японка, има две дъщери, които и до днес живеят в Париж.

В България го връща отново професията и тук той има шанс да работи с таланта си. Завръща се на българската сцена през 2009 г. със спектакъла на Явор Гърдев "Козата или коя е Силвия", а после печели зрителите с ролята на Джаро в сериала "Под прикритие".

Освен професионални предизвикателства, в България той среща и голямата любов в лицето на красивата сценаристка Ваня Николова, с която делят професионалния и личния живот вече близо 8 години.

„Годините в Париж са най-съдбовният ми период. Бях на 27 и тук нямаше какво да се прави. Исках да се развивам. Годините във Франция ми дадоха две деца, възможността да пътувам по цял свят, сериозни изпитания, но и верни приятели. Завръщането в България стана постепенно. Първоначално нямах планове да се установявам тук. Сега често пътувам до Франция, защото децата са там, а и по бизнес“ – сподели актьорът.

„Гледала съм го в постановката „Мадам Бътерфлай“ още преди да замине за Франция. Беше блестящ. След това пътищата ни се срещнаха в "Под прикритие". За съжаление, нямахме общи сцени, но му се възхищавам за тази емблематична роля. В началото ми се струваше дистанциран, но това е, защото е много възпитан. Сближихме се, когато играхме съпрузи във "Връзки". Мишо е джентълмен, самурай, човек на честта“ – коментира колежката му Лилия Маравиля.

„Познаваме се от 1979 г. Бяхме еднакво мислещи и си допаднахме. Той ме научи да свиря на китара. Малко хора знаят, че Мишо бе солист на църковен хор… Преди няколко години ме запали и по ездата… Не ми е бил пациент. Според мен е страхлив като всеки мъж“ – разказа съученикът на актьора от Класическата гимназия доктор Иван Йорданов.

„Иван е част от мен. Преди години дъщеря ми се поду и не можеше да диша. Оказа се, че има алергия от слънчогледови семки. Иван я взе и я заведе в болница, където й сложиха инжекция… Колкото до църковния хор – така се спасявах от математиката в гимназията“ – коментира Билалов.

„Мишо от малък имаше влечение към сцената. Като дете беше много благ, после се промени и стана по-гневен и неудържим. Харесвам неговата състрадателност. Много трудно понесе смъртта на брат си Огнян. И на майка си, разбира се. Той е емоционален като нея“ – сподели леля му Елена Костова.

„С леля ми сме много близки. Тя е най-големият ми защитник и съдник… Брат ми за мен бе идол. Във времето, когато ставах мъж, баща ми ми липсваше и брат ми играеше неговата роля. Оги ме научи на всичко… Адът е гневът, който те обхваща, когато мислиш, че си прав. Когато се повлечеш по тънката лайстна на тщеславието, суетата и завистта… Майка не можа да присъства на моята сватба във Франция, защото тогава работех и учех. Нямах два лева да се обърна. Беше тежък момент и имам силно чувство за вина, но после при всяка възможност водех тук внучките, за да ги види. За щастие, простихме си. Два дни преди да си отиде имахме двучасов разговор. На финала му тя обобщи: Това е, което имахме да си кажем“ – призна актьорът.

В предаването от Франция се включиха и двете му дъщери Олга и Данае. На доста добър български те разказаха спомени от детството и помолиха баща си след това да им звънне.

„Много съм ги гледал и много пелени съм сменял. В Париж не можеш да имаш баби, лели, чичовци… Веднъж Елена дойде, защото трябваше да пътувам за България, но те бяха вече големи и по-скоро те се грижеха за нея“ – припомни си Билалов.

„Запознахме се на едно служебно парти. Покрай него се научих да пиша сценарии. Той, без да си дава сметка, ми повлия да остана в тази професия. Харесва ми, че винаги ми е казвал „Давай, моето момиче“. Винаги ми е давал криле за нещата, които решавам да правя. Иначе сме много различни светове. Аз съм като аптека, при мен всичко е много подредено, а той не е такъв. На моменти е много нетърпелив, аз съм дипломатът в нашата двойка… Изключително щедър е. Благодаря му за всички хубави емоции. За това, че не е спирал да ме обича“ – призна Ваня Николова.

„Ваня е достатъчно основание, за да скъсам с бившата ми жена. Тя ме накара да се върна към актьорската професия. В нея има земност, изобретателност и много смях“ – коментира Билалов.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com