Американска награда за любимка на Ламбо

Получи отличие на форуми в Ню Йорк и Прага

Американска награда за любимка на Ламбо | StandartNews.com

С приз за най-добра актриса може да се похвали българската звезда Евелин Костова. През последния месец тя грабна две престижни награди от два международни фестивала – в Ню Йорк и в Прага.

Любимата ученичка на Ламбо заслужи отличията си заради работата си в американското късометражно заглавие Coercion („Принуда“ в букв. превод).

Грамотите са от форуми, които традиционно открояват най-добрите продукции на месеца. Костова е спечелила симпатиите на журито и в двата форума, а в Голямата ябълка отличават и работата на друга българка – Ива Денчева. Тя се е трудила едновременно за грима, прическите и дори визуалните ефекти в заглавието, става ясно от сайта на феста в Ню Йорк. Специално внимание журито отделя и на оператора Стефан Врачев.

Режисьор на Coercion е американският активист на тема борба с трафика на хора, която вдъхновява и самото заглавие. То е заснето у нас през 2019 г., а именно в такава ситуация е поставена и героинята на Костова – в близо 6-минутния филм тя трябва да избяга от капана на нелегалната миграция.

„Щастлива съм, че съм част от този проект! Благодаря на всички замесени“, каза Костова, която зрителите у нас скоро пак ще гледат на малкия екран в продължението на „Съни бийч”.

Голямото признание за Евелин идва няма и три месеца след най-голямото щастие в живота й. В средата на октомври Костова стана майка. Бащата на прекрасната Ивайла е приятелят и колега на актрисата - Михаил Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай