Вили Лилков с екзотична идея за развитие на София

Кандидатът за кмет е уверен, че ще се стигне до балотаж на изборите

Вили Лилков с екзотична идея за развитие на София | StandartNews.com

Столицата трябва да изгради градска железница, която да преминава от запад на изток и да обикаля града. Тя може да се свърже със спирки на метрото – например с метростанция „Горна баня”, „Искърско шосе”. Такова предложение направи в интервю за Нова телевизия кандидатът за кмет на столицата от коалиция „Синя София” Вили Лилков.

По думите му така потокът от коли сериозно ще намалее. И допълни, че всеки ден от по-малките населени места пътуват около 200 000 души.

„Построяването на надземни и подземни паркинги също ще помогне. София се нуждае от свой административен модерен център. Този въпрос се отлага много години. Беше предвиден да е на мястото на Тех Парка, но така и не се случи. Големите комплекси също нямат вторични градски центрове”, обясни Лилков.  

И допълни, че е уверен, че ще стигне до балотаж. „Моят принос в тази кампания ще бъде вдигането на експертното ниво на разговора. Това, което виждам в момента, е движение на кандидатите пипнешком по проблемите на София. Опонентите ми все още не са подготвени”, коментира той.

Що се отнася до „Топлофикация”: „Задълженията й са над милиард и половина лева. Спряла е модернизацията. Държавата трябва да сподели отговорността за управлението й”, смята кандидатът за кмет.

За жълтите павета: „Става въпрос за безхаберие. Трябвало е да се сортират по големина, а са ги оставили без надзор. Започнали са да поставят по-дълги до по къси и са се получили фуги. Употребен е и лош пясък. Надявам се тези грешки да се оправени”, поясни Вили Лилков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай