Три Борисови коалиции в новия парламент, кой печели от това

Борисов печели и той ще бъде отново ръководителят на България

Три Борисови коалиции в новия парламент, кой печели от това | StandartNews.com

В случай, че не се получи голямата коалиция между ГЕРРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България", ще има коалиция ГЕРБ-ДПС-БСП с резерв от "Има такъв народ". Прогнозата направи пред бТВ политологът Мария Пиргова.

Според нея няма проблем в този парламент да има поне три коалиции и на избори няма да ходим скоро.

С това правителство, което ГЕРБ ще организира, Борисов печели и той ще бъде отново ръководителят на България, констатира Пиргова.

По думите й са възможни поне две и дори три коалиции в 49-о Народно събрание - хартиената коалиция, коалиция "Магнитски" и коалиция ГЕРБ-СДС с ПП-ДБ. Правителство ще има и няма да е едно този парламент, предположи Мария Пиргова.

За предпоследното място на БСП на предсрочните избори Пиргова изтъкна, че столът на лидера на "червените" Корнелия Нинова е стабилен и не зависи от избори и от членската маса в партията. Участието на Нинова в бъдещото правителството е нарисувано, но ще видим как ще преодолее износа на оръжия за Украйна, каза Пиргова.

Нинова ще участва във всяка една конфигурация, но ще има правителство на едрия капитал и правителство, което няма да реши проблемите на гражданите. Борисов от утре ще заговори да стягаме колани, за да влезем в Еврозоната, коментира политоложката.

Мария Пиргова очаква президентът Румен Радев да свика 49-о Народно събрание още другата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай