Вторник,

Мая Манолова раздаде картите, как Левицата! ще влезе в парламента

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
1291
Мая Манолова раздаде картите, как Левицата! ще влезе в парламента
A
A
A

„Левицата!” ще е част от следващия парламент, заяви категорично пред Нова телевизия Мая Манолова.

„Въпросът е с колко силна и с колко добре представена парламентарна група. В колаборация с корупционното статукво няма да влизаме”, каза още тя.

Манолова уточни, че „Левицата!” не е лидерска партия, а формация с ярки личности. Тя подчерта, че в редиците ѝ влизат Валери Жаблянов, Татяна Дончева, Костадин Паскалев, Цветеслава Гълъбова, Георги Кадиев.

На въпрос какво правителство си представя в рамките на следващия парламент, Манолова отговори така: „Такова, което ще защитава българския национален интерес. Това означава да бъде направено всичко възможно гласът на България пред европейските институции да се чуе за мирни преговори по отношение на военни конфликт, а не за неговото допълнително разгаряне”.

По думите на кандидатката за депутат минималната работна заплата трябва да бъде увеличена още сега с приемането на новия държавен бюджет, а не от 1 януари 2024 г. Манолова посочи, че „Левицата!” ще управлява с партии, които застанат зад идеите им. „Мечтаем за обединение на лявото, защото това е единственият начин лявото да си възвърне авторитета на водеща политическа сила”, каза още тя.

„БСП ще бъде по-слаба заради предателството и дезертьорството от проблемите на левите хора. Заради това, че ръководството на БСП приватизира партията и я превърна в еднолично дружество”. Така едно от лицата на новосформираната коалиция „Левицата!” коментира ниския резултат, който социолозите отреждат на столетницата.

По думите на Манолова начинът мутрите и мафията да си върнат контрола върху държавата е през партиите на статуквото. Тя се закани „Левицата!” да спре въпросните партии.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com