Вторник,

Коалиционен кабинет! ДПС зададе тона, иска сигурност

От: СТАНДАРТ -
2686
Коалиционен кабинет! ДПС зададе тона, иска сигурност
A
A
A

Ще има ли коалиционен кабинет след изборите? Четири партии казаха тежката си дума в телевизионен дебат за енергетиката по Нова тв. ГЕРБ, ДПС, БСП и ПП обявиха намеренията си, като единствено ПП заяви, че засега крачка назад не е обсъждала. И ГЕРБ, и БСП обаче заговориха за сигурност и стабилност. Тон за това зададе още със старта на кампанията ДПС, чието мото за това е с ДПС сигурност и стабилност.

Повече от всякога България има нужда от стабилно управление, каза Теменужка Петкова. ГЕРБ сме доказали, че можем да носим отговорност, да управляваме и да правим коалиции. Нашият лидер няма как да се пенсионира. Но видяхме как един от лидерите на ПП бе пенсиониран за 6 месеца, каза Петкова. Според нея хората ще подредят партиите в управлението, затова е рано да се говори за коалиционни партньори.

България твърдо има нужда от стабилно и сигурно управление. Избирателите очакват това, категоричен бе Рамадан Аталай (ДПС). Нужна е програма с ясна визия за определен период от време. Който припознава програмата за растеж на икономиката за изкарване на страната от енергийната криза и за преодоляване на последствията от нея, е възможен наш партньор в управлението, каза енергийният експерт на Движението. Той подчерта, че това са четвъртите парламентарни избори, на които хората изпращат послание на политиците да се обединят. Няма разумна политическа формация, която иска България да се стабилизира, да има сигурност и стабилност, и която да не се смири, за да тръгнем да се обединяваме, каза Аталай. И заяви: „ДПС осигурява сигурност и стабилност.”.

Нужно е стабилно управление, заяви и Драгомир Стойнев от БСП. Всеки трябва да направи крачка назад в името на България. Спокойствието на хората е най-важно, каза Стойнев. Според него ще е грешка, ако БСП отсега подрежда партньори за управление. Ще имаме многократно по-добър резултат, убедени сме, заяви Стойнев.

Изключваме коалиционни партньори с двойна употреба, заяви Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната”. Държим на партньори, които са се доказали. Крачки назад не сме обсъждали, обяви той.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com