Бомба в листата на "Промяната" за Брюксел

Едно име е голямата изненада

Бомба в листата на "Промяната" за Брюксел | StandartNews.com

С огромно закъснение и в последния момент "Продължаваме промяната - Демократична България" регистрира и листата си за европейския парламент. Източници от коалицията издават, че причина за забавянето са били скандали за местата и хората в списъка за Брюксел. 

ВИЖ ОЩЕ: "Промяната" отсвири ген. Атанасов. Изненади в листите

Той се води от бившия председател на Народното събрание Никола Минчев. Втори в евролистата на ПП-ДБ е представителят на партия "Да, България" Стефан Тафров. След него се нареждат Даниел Лорер, Деница Симеонова и Радан Кънев. 

Бомбата в листата е рапърът Христо Петров - Ицо Хазарта, който е на шесто място. Хазарта е и водач на парламентарната листа на ПП-ДБ в 25 МИР в София, където ще премери сили с Бойко Борисов, Ваня Григорова, Костадин Костадинов, Слави Трифонов и Корнелия Нинова. 

Амбицията на ПП-ДБ е за максимално широко представителство в следващия Европейски парламент, заяви Никола Минчев при регистрацията на списъка в ЦИК.

"Нашата общност, проевропейската демократична общност на България, със сигурност ще разшири значително присъствието си в следващия Европарламент, представителството си. Нашата цел е това разширение да бъде максимално. Ще се опитаме да стигнем до много български граждани", каза още Минчев. Той коментира и факта, че водач на листата на ГЕРБ-СДС е друг бивш председател на НС - Росен Желязков, който, като него, беше освободен предсрочно от поста:

"Има аналогия безспорно. Очевидно колегите от ГЕРБ-СДС са търсили тази аналагоия, тъй като ние първи обявихме водача на нашата листа, така, че тази аналогия очевидно е търсена от тях, но бих казал, че има и разлики. Аз например участвам единствено в европейската листа и няма да участвам в листата за българския парламент. Смятам, че така е честно към българските избиратели".
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай