Как гласуваха жените и мъжете

Продължаваме промяната обра гласовте на дамите, Луна подкрепена основно от силния пол

Как гласуваха жените и мъжете | StandartNews.com

При "Продължаваме промяната" личи малко по-женски вот, изнесен и към хора с по-високи доходи и образование.

Това показват демографските профили на изборите, направени от "Галъп интернешънъл болкан".Според тях 43%  от гласувалите за партията на Кирил Петков са мъже, а 57 на сто - жени. За ГЕРБ-СДС 47% от гласувалите са мъже, а 53 на сто жени. При БСП са 45 на сто от избирателите са мъже и 55 жени. За ДПС дяловете мъже и жени са поравно - 50 на 50. Вотът за ИТН е от 49 на сто мъже и 51 процента жени, за ДБ - 45 на сто мъже и 55 процента жени. "Възраждане" е партията, която събира повече мъжки вот - 51 на сто от избирателите са представители на силния пол, а 49% -жени.

Според електоралните профили на президентския вот, 45 на сто от подкрепилите Румен Радев са мъже, а 55 на сто - жени. При Анастас Герджиков 46 на сто са мъже, а 54% жени, а при Мустафа Карадайъ - 51 на сто мъже към 49 процента жени.

Анализаторите коментират кой е гласувал за Луна в президентските избори. В гласуването за Луна вероятно има и вид протестен вот или вот с насмешка към системата. Това личи от по-младата структура на вота, отбелязват от "Галъп". 68 на сто от избирателите на певицата са мъже.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай