ВМРО предлага историк и журналистка за „Дондуков“ 2

Доц. Милен Михов е кандидатът на партията за президент, Мария Цветкова – за вице

ВМРО предлага историк и журналистка за „Дондуков“ 2 | StandartNews.com

Историкът доц. Милен Михов и журналистката Мария Цветкова са кандидатите на ВМРО за президент и вицепрезидент, съобщиха от партията.

Доц. д-р Милен Михов е семеен - с три деца и с трима внуци. Преподавател по Нова история във Великотърновски университет, със специализация по темата „Македонски въпрос“. Депутат  в 43-ото и 44-ото Народно събрание, заместник-председател на Комисията по образование и наука. Помощник-ректор на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в периода от 2007 до 2021 г., ръководител катедра „Нова и най-нова история на България“ (2011-2014).Заместник-председател на ВМРО. Председател е на ретро клуб „Трабант“ – Велико Търново.

Номинираната за вицепрезидент Мария Цветкова е семейна с едно дете. Завършила СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Режисьор и сценарист на документалната поредица „Помни войната 1915-1918“,  посветена на героизма на българския воин по време на Първата световна война. Народен представител в 44-ото Народно събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай