Важно за българите в чужбина -ето къде ще гласуват

Разкриват 753 избирателни секции в 68 държави

Важно за българите в чужбина -ето къде ще гласуват | StandartNews.com

Българските граждани, които ще гласуват в чужбина за президент, вицепрезидент и за Народно събрание на 14 ноември 2021 г., вече могат да се информират за адресите на избирателните секции от официалния сайт на Министерството на външните работи и интернет-страниците на дипломатическите и консулските ни представителства, съобщиха от МВнР.

Заповедите за образуване задграничните секции са публикувани на:https://mfa.bg/bg/3715 . Списъците на заявилите желание да гласуват могат да бъдат видени на: https://mfa.bg/bg/3714

Според решенията на ЦИК за изборите на 14 ноември ще бъдат образувани 753 избирателни секции в 68 държави. Някои от секциите към момента са под условие, тъй като се чака съгласие на съответната приемаща страна.

Междувременно съгласия за организиране на изборите тази седмица са били бяха получени и от Италия, Аржентина и Канада. Като се ръководи от решенията на ЦИК, МВнР очаква към момента потвърждение от Германия, както и от Сърбия за разкриването на секцията в град Зренянин.

Като използва натрупания опит и добрите практики от работата си по организиране на избори зад граница досега, МВнР работи и прави всичко възможно при организирането на вота в чужбина на 14 ноември 2021 г. да бъде гарантирано конституционното право на глас на всички български избиратели в чужбина, посочват от външното ни министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай