Цонев влиза в парламента от Търново, Пеевски - от Благоевград

Осемте депутати от IV МИР в старопрестолния град вече са официално утвърдени

Цонев влиза в парламента от Търново, Пеевски - от Благоевград | StandartNews.com

Осемте депутати от IV МИР – Велико Търново, са вече официално утвърдени и както се очакваше, вторият в листата на ДПС – Йордан Цонев, влиза в парламента от старопрестолния град, съобщава "Борба".

Зам.-председателят на Движението е избрал да бъде депутат от Велико Търново вместо от Пазарджик, където беше водач. Първият в листата на ДПС в IV Великотърновски избирателен район Делян Пеевски е предпочел да е народен представител от другия си район – Благоевград. Заради тези пренареждания младежкият лидер Мастън Мастънов няма да може да повтори мандата си, който спечели на 4 април.

В останалите листи няма изненади. Водачът на ГЕРБ – СДС проф. Костадин Ангелов за трети път избира да представлява Великотърновска област и да освободи място във Варна, където също водеше листа. Вторият мандат на коалицията с преференции е за Димитър Николов.

Проф. Андрей Чорбанов, който води листата на „Има такъв народ”, също за трети път влиза от София и дава път на втория – областния лидер на партията Момчил Иванов, който отново тази година става народен представител.

Парламентарен дебют прави Цвета Галунова, която е най-младият депутат от региона и е от „Възраждане”. Тя беше втора в листата, но водачката адвокат Елена Гунчева реши да представлява родния си Пловдив. 26-годишната шахматистка е единствената жена сред осемте избраници на Великотърновска област.

От БСП влиза водачът на листата Явор Божанков. Победителите в изборите „Продължаваме промяната” ще са представени от двама местни кандидати, заемащи първите две места в листите – архитект Йордан Терзийски и нотариус Милен Матеев.

Благоевград е избрала и водачът на листата на Има такъв народ в Благоевград - Виктория Василева, която бе водач и в Кюстендил.

Вторият в листата на ДПС Летифов в Благоевград пък е избрал да бъде депутат от Стара Загора и така на негово място влиза Елхан Кълков. /Пирин Нюз/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай