Става горещо! В какво се упрекват Радев и Герджиков

Разменят си взаимни обвинения

Става горещо! В какво се упрекват Радев и Герджиков | StandartNews.com

Взаимни обвинения си размениха кандидатите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков по време на дебата между двамата.

"Г-н Герджиков, вие казвате, че ще бъдете обединител. Как ще обедините мафията срещу жертвите на мафията, насилниците на вашите студенти със студентите, хората с празни шкафчета с тези, които си напълниха шкафчета", попита Радев опонента си. "Вие искате да ме пришиите към някого. Аз не се срамувам от подкрепата на никой български граждани. Но забелязвам, че партиите, които ви издигнаха вас, започват да се срамуват от вас", отговори Анастас Герджиков. Той обвини Радев, че е вкарал страната в политическа криза. "Може ГЕРБ и Бойко Борисов да са допуснали грешки, но направиха и добри неща, а вие направихте само грешки", каза Герджиков. 

По-рано двамата се обединиха около мнението, че трябва да бъде съставено редовно правителство. Този път партиите на промяната имат политическата инициатива, подходът е обнадеждаващ - правителство, съставено около ясна визия и експертна оценка как да се излезе от кризата. Да започнат с общо съвещание, общи експертни групи по основни секторни политики, там да търсят сходството, каза Радев в отговор на въпрос какъв съвет би дал на мандатоносителя, ако е президент отново. Герджиков го упрекна, че не е направил необходимото да се състави редовен кабинет в предишните два парламента. "Президентът не е архитект на коалиции, той създава условия да протече този дебат по най-добрия начин. Не се занимавам с политическо инженерство, нито с партийно строителство", каза в отговор Радев.

Искри между двамата избухнаха и във връзка с акциите за купуване на гласове, провеждани от вътрешния министър Бойко Рашков, когото проф. Герджиков определи като "началник щаб на Радев". „Г-н Радев слезте от облаците Стъпете малко на земята, обиколете страната, но не със свитат си, питайте хората какво виждат, какво прави полицията“, обърна се Герджиков към опонента си. „Аз отдавна обикалям страната, отдавна съм слязъл от облаците жив и здрав, при моята рискова пропфесия. И съм в контакт с хората, хората масово одобряват, казват "Благодарим ви, че престанаха да ни мачакат, за да купуват гласове", каза в отговор Радев.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай