Станислав Младенов: Програмата на БСП е за икономически растеж

Младежите до 26 г. да бъдат освободени от данък, предлага кандидатът на социалистите в 25-и МИР

Станислав Младенов: Програмата на БСП е за икономически растеж | StandartNews.com

Управленската програма на БСП за първите 100 дни след съставяне на правителство е насочена към икономическия растеж на държавата.

Това заяви кандидатът за народен представител с №103 в листата на "БСП за България" за 25-и МИР Станислав Младенов, който е и експерт в Съвета по икономика в Столичната градска организация на социалистите. "Ние съзнаваме, че само стабилната икономика би ни дала възможност да се борим с неравенствата. А това е основна цел на нашата партия. В областта на икономиката имаме пакет от мерки и разумни решения, които смятаме да приложим. Сред тях е премахването на съществуващите, но абсолютно ненужни 42 лицензионни режима. Те пречат на бизнеса", коментира още той.

"Планираме и много бързо помощите, свързани с подкрепа за ликвидност на малкия и среден бизнес, да стигнат до нуждаещите се. В момента има забавяне, въпреки огромните усилия на Министерство на икономиката. Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" има спешна нужда от кадрово подсилване, което трябва да се случи час по-скоро. Защото забавянето на помощите поставя бизнеса в много тежка ситуация. А това е гръбнакът на българската икономика. И ако не му помогнем сега, скоро няма да има какво да спасяваме", каза кандидатът за народен представител.

Младенов се притеснява, че наложеното дистанционно обучение, особено на малките ученици от първи до четвърти клас, ще доведе до още по-голяма функционална неграмотност на младото поколение. "Имам възможност за преки наблюдения върху всичко това, тъй като моят син е в първи клас. Децата са затворени по домовете си, не могат да общуват помежду си, няма как да се социализират, изолирани са. Това неминуемо ще доведе до деформация на обществото ни след време", каза още той.

Според кандидата за народен представител от листата на "БСП за България" в 25-и МИР, служебното правителство трябва да намери начин и час по-скоро да върне учениците в клас. Станислав Младенов коментира и предложението на БСП младежите до 26-годишна възраст да не заплащат данък върху доходите си. "Това е много добра идея, а аз ще стигна още по-далеч - смятам, че е крайно време в България да бъде създадена национална програма за младежко предприемачество. Чрез нея държавата да финансира добрите идеи на млади хора до 29 години, за да могат те да ги реализират тук и да останат да живеят в родината си. Мисля, че държавата не бива да разчита само на европейските средства, за да подпомогне икономиката си или да реализира някоя определена политика. Тези средства рано или късно ще свършат. И ние трябва от сега да мислим за този момент. Крайно време е държавата да поеме отговорност за собственото си население, за младите хора, за данъкоплатците", коментира Станислав Младенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай