Шанс за кабинет? Топ социолог каза голямата опасност

Според Юри Асланов шансовете не са малки

Шанс за кабинет? Топ социолог каза голямата опасност | StandartNews.com

Шансовете да има редовен кабинет не са малки. Това заяви социологът Юрий Асланов в предаването "Още от деня" по БНТ.

„Ако за четвърти път се провалят преговори за правителство, при следващите извънредни избори опасността е да излязат още по-малко хора да гласуват. На хората им омръзва тази игра. Народното събрание през тази година заприлича на къща, в която живее семейство, което тъне в скандали и непрекъснато се кара за нещо и отвън народът чака с надежда нещо да се реши.

Този път шансовете за редовен кабинет са по-големи, но случилото се през тази година на два пъти не бива да изключва мисълта, че отново може да не се разбере някой с някого и да се провалят преговорите. Но се надявам, че ще бъдат успешни“, заяви Асланов.

Според него пряко участие на БСП в изпълнителната власт ще бъде свързано с компромиси, като се има предвид идеологическата палитра на коалицията, която се оформя от четирите партии.

Заявката на победилата партия е, че ще бъде кабинет на експерти, а не партийна коалиция, допълни той.

Ако няма промяна в лидерството на БСП, Асланов смята, че низходящата тенденция в партията ще се задълбочи. Тази промяна, по думите му, е свързана със смяна на личността на лидера. Проблемът е личностен, който доведе до идеен, структурен и организационен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай