Радев: Очаквам кампания на идеи, не на компромати

"Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на изкореняване на корупцията".

Радев: Очаквам кампания на идеи, не на компромати | StandartNews.com

Президентът Румен Радев изтъкна, че обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости и отваряне на хоризонти за модерно развитие на България.

Президентът Румен Радев очаква кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие максимално добре кой е всъщност, за какво се бори и как ще го постигне.

"Очаквам резултатът от тези избори да доведе до окончателно скъсване с проваленият управленски модел. Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България, само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове може да доведе до безкористната подкрепа на българските граждани", каза президентът Радев, предаде БНТ.

Относно символиката на вдигнатия юмрук, Радев заяви:

"Този юмрук обединява българите около ценности, дава вяра, че можем заедно да намерим решение на всички предизвикателства, за да имаме една успешна България".

До предизборната кампания остават 10 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай