Радев и Йотова: Само обединени ще върнем справедливостта!

Всеки глас е нужен за една нова България

Радев и Йотова: Само обединени ще върнем справедливостта! | StandartNews.com
  • Всеки глас е нужен за една нова България

Благодарим на българите, които застанаха до нас

Победата зависи от нашата мобилизация. Зависи от гласа на всеки българин, който вярва, че една нова България - на справедливостта, закона и солидарността, е възможна.Благодарим на всички граждани, които застанаха редом до нас в тази предизборна кампания. Изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма.

Енергията на обществото срещу мафията се събуди

Знаете афоризма, че във всички държави има мафия, но в България мафията си има държава. Петгодишната ни битка с корупционния модел бе тежка, неблагодарна, но събуди енергията на обществото.

Днес България се променя

Не ви предадохме и бяхме заедно с вас, когато спирахме лобисткото законодателство, когато призовавахме към събуждане, към отхвърляне на властта, крепяща се на заплахи, лъжи и манипулации. Когато обединявахме около значими каузи, когато показвахме, че може да има и друг - честен и прогресивен път за България. И днес България се променя!

Не се огънахме

Изминаха пет години на изпитания и битки. Пет години, в които с вашата подкрепа президентската институция се утвърди като стожер на държавността. Не се огънахме дори в най-тежките времена на обсада и непрекъснати атаки, защото поехме ангажимент към вас - да не отстъпваме от принципите и да отстояваме българския национален интерес. Българите виждат, че макар президентската институция да има ограничени правомощия, нейната тежест расте, особено по време на криза и на един силно фрагментиран парламент. Сигурни сме, че както и досега, ще упражняваме тези правомощия по най-добрия начин, така че България да върви напред.

Ще продължим да се борим за доверието на хората

Докато хората протестираха по площадите, за да си върнат държавата, други са изнасяли парите на държавата в чували. Позорно е!Ще продължим нашата битка за разрушаването на една система, която не даде отговор на техните въпроси и на техните проблеми цяло десетилетие. Ще продължим да се борим за доверието и на гражданите, които не ни подкрепиха сега.Всеки от нас носи част от съдбата на целия български народ и трябва да поеме отговорност, както пред себе си, така и пред своите съграждани. Само така ще преодолеем вота под строй.

На изборите гражданинът е арбитърът

Колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни, толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия.Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Но изборите са тъкмо обратното: възможност да санкционирате лъжата. Да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви. Да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развива България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност.Колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни, толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия.

Няма да ви предадем!

Днес всичко зависи от нашата мобилизация. От вярата ни, от волята ни, от чувството ни за дълг пред родината. Благодаря Ви за подкрепата! В тази обща кауза вече вие знаете, че няма да ви предадем!

Нашият екип е още по-силен

Румен Радев

Само обединени, ние ще укрепим държавността и ще върнем справедливостта. Всичко зависи от нас. Залогът е голям - за бъдещето на нашите деца. Радвам се, че в тази мисия редом с мен е г-жа Йотова. Много ни завиждат, защото сме рядък пример за българската политическа реалност - след пет години на тежки изпитания, нашият екип е още по-силен, още по-сплотен.

 

Имаме нужда от решителен президент

Илияна Йотова

Имаме нужда от доказал се, силен и решителен президент, който говори на равни нога с международните партньори и не чака потупване по рамото. Който не кима одобрително на всяко предложение, защото отстоява българския интерес. Човек, който освен опасната фигура "Кобра" във въздуха, взима смели решения на политическата сцена. Такъв президент е Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай