Радев: Българите ще покажат, че времето на шайката е свършило

Мафията се страхува -иска да откаже хората да гласуват, заяви президентът в Димитровград

Радев: Българите ще покажат, че времето на шайката е свършило | StandartNews.com

"Навлизаме в последната предизборна седмица. В нея мафията ще прави всичко, за да уплаши, да разколебае хората да не гласуват, за да компрометира изборите. Това означава едно - мафията се страхува".

Това заяви президентът Румен Радев пред десетките, дошли на площада в Димитровград. "Убеден съм, че на 14 ноември българите ще покажат, че времето на шайката е приключило. Че няма да търпят повече да ги лъжат, крадат и унижават.  Защото ние сме талантлив народ и можем да постигнем много, когато отхвърлим игото на посредствеността и корупцията", категоричен е Радев. Той подчерта, че предстоящите избори са изключително важни. "България има нужда от силна и независима президенска институция, която да не се кланя на силните но деня. А някой приеха да се кандидатират с поклон на тези, които окрадоха България", коментира той и допълни, че именно от президентската институция зависи дали статуквото и олигархията ще получат легитимация и ще се върнат обратно във властта, чрез нея.

Пред решаващ избор сме – дали отново ще подарим България на шепа хора, които ни закотвиха на последните места по стандарт на живот, или ще я поверим на знаещи и можещи хора, неопетнени от схеми. Всички искаме да градим сами собственото си бъдеще. С тези думи Илияна Йотова се обърна към множеството от хора в Димитровград и призова да се гласува активно. Според нея е по-голямо мнозинството срещу олигархията и корупцията, на всички смели хора, които не се колебаят да се изправят срещу беззаконието. „В тази битка бяхме и продължаваме да бъдем заедно“, заяви Йотова.

„Опонентите ни не могат да ни простят едно – започнахме да си връщаме държавата. С президента Радев сме на страната на непримиримите, които искат децата им да имат бъдеще в родината, родителите им да се радват на достойни старини“, изтъкна Илияна Йотова. Тя посочи, че с Радев са били на площадите на протеста, докато техните опоненти са просили милостиня в кабинета на премиера. „Тези хора не могат да бъдат лицето на промяната“, категорична е Йотова.

„Наша ще бъде победата на честните българи, на искрените родолюбци, които милеят за бъдещето на страната“, убедена е Илияна Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай