Искри на дебата, за какво се захапаха Радев и Герджиков

Aкциите срещу купуването на гласове станаха ябълка на раздора

Искри на дебата, за какво се захапаха Радев и Герджиков | StandartNews.com

Първи искри пехвърчаха в дебата между кандидатите за президент на предстоящия в неделя балотаж между Румен Радев и Анастас Герджиков.

Повод станаха акциите срещу купуването на гласове, провеждани от вътрешния министър Бойко Рашков, когото проф. Герджиков определи като "началник щаб на Рдев". „Г-н Радев слезте от облаците Стъпете малко на земята, обиколете страната, но не със свитат си, питайте хората какво виждат, какво прави полицията“, обърна се Герджиков към опонента си. „Аз отдавна обикалям страната, отдавна съм слязъл от облаците жив и здрав, при моята рискова пропфесия. И съм в контакт с хората, хората масово одобряват, казват "Благодарим ви, че престанаха да ни мачакат, за да купуват гласове", каза в отговор Радев.

По-рано и двамата кандидат президенти изразиха мнение, че трябва да бъде съставено редовно правителство. "Още в първите консултации приканвам партиите към диалог, така че да има редовно правителство. Този път партиите на промяната имат политическата инициатива", посочи Радев. Според него сегашният подход е правилен и ни трябва "не правителство, съставено около министерски кресла, а правителство съставено около ясна визия, експертна оценка как да се излезе от кризата и как да се развива България".

Последни Новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай