Петков каза с кого ще прави коалиция в парламента

Успех ще бъде, ако 3,5 млн. граждани гласуват, категоричен е съпредседателят на ПП

Петков каза с кого ще прави коалиция в парламента | StandartNews.com

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков обясни, че казусът с двойното му гражданство няма да се превърне в препъникамък за създаването на бъдеща „Коалиция на почтените”.

„От това, което чух, смятам, че повечето партии разбират, че тази част от Конституцията трябва да бъде променена, така че 2 млн. българи да имат възможността да бъдат част от управлението на България. Това, че този казус остро беше разговорен от цялото общество мисля, че ще даде тази развръзка достатъчно бързо”, добави той.

В ефира на „Офанзива с Любо Огнянов” Петков отново заяви, че вече няма двойно гражданство. „Моята дата беше 21 април - Конституционният съд зачете края на август. С други думи това не е мой казус, за да решавам мой проблем. Видях, че дори когато избирахме хора за нашите листи - имаше толкова много талантливи момчета и момичета, но имаха двойно гражданство. Това е проблем на България, а не мой. Бих се радвал да го решим в парламента”, каза още съпредседателят на „Продължаваме Промяната”.

По думите на Петков успехът ще е ако „Продължаваме Промяната” са първа политическа сила. „Успех ще бъде, ако 3,5 млн. граждани гласуват. Ние знаем, че след основните партийни ядра всеки следващ вот над 50% отива за нас. Това означава, че колкото по-висока е избирателната активност, толкова по-голям е шансът ние да сме първа политическа сила”, заяви той и апелира всеки да излезе и да даде вота си.

Петков смята, че може да се състави коалиция от 121 депутати, които да прекъснат „корумпирания модел”, по който се управлявала България. Ще влязат в разговор с „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!”. „Това ни е директната коалиция. Ще влезем в разговори с ИТН и БСП, ако те имат същите политики като нас”, обясни още съпредседателят на ПП.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай