Нинова с план за първите 100 дни. Сваля данъци

Призовавам всички партии да не слагат разделителни линии, каза лидерът на БСП

Нинова с план за първите 100 дни. Сваля данъци | StandartNews.com

Разписан план за първите 100 дни управление има БСП. Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

„Призовавам всички партии да не слагат разделителни линии, да седнем да разговаряме по същество по проблеми и най-вече - за конкретни решения. Няма нужда да констатираме проблемите. Те са от ясни по-ясни. Връхлитат ни нови и нови кризи. Време е за разум, спокойствие, решения и действия”, призова Нинова.

„БСП тръгва към изборите с три цели – да дадем стабилност на държавата, да дадем сигурност на семействата и домакинствата и да влезем в парламента с конкретни и готови решения по конкретни проблеми”, каза тя.

„По-важно е да разговаряме какво ще правим и след това – с кого ще го правим. Имаме готов план какво трябва да се направи през първите 100 дни, проект за бюджет за 2022 г, както и законодателна програма за започване на истинската промяна, защото това досега не беше такава”, посочи Нинова. И допълни: „За нас е важно с когото и да разговаряме да сме наясно, че имаме съгласие за тези действия през първите 100 дни”1 категорична бе лидерът на БСП.

„Проблем номер едно в момента са високите цени. От понеделник започваме редица от срещи с млеко- и месопроизводители, синдикати, работодатели и заедно с тях искаме да обсъдим тези 100 дин. Най-важно е да се направим план за озаптяване на скока на цените”, заяви още Нинова.

По думите й констатирането на проблемите не е достатъчно. „Трябва разум, спокойствие и действия. Добре е да се огледаме какво се предприема като мерки в Европа”, посочи лидерът на БСП.

От партията предлагат да се намали ДДС на енергоносителите, ДДС на храните от малката кошница, както и да се гарантират първите 200 киловат часа на всяко социално слабо семейство, като те се приемат от държавата.

„Предлагаме и да се създаде в бюджета за догодина един антикризисен енергиен фонд, който да се използва именно за такива мерки. Парите в него ще бъдат от свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия”, обясни Корнелия Нинова.

Запитана дали има „червени линии”, които БСП е готова да пресече в преговорите за съставяне на следващ кабинет, тя отговори: „В сегашната ситуация интересът на хората стои на първо място, а партийният – на второ. Компромиси са допустими. Не бихме направили обаче такива със задкулисието. Пет години вече се борим с този тип управление. Бихме седнали и бихме говорили по политики отговорно и разумно, както го направихме в предишния парламент. Не бихме говорили с ГЕРБ и БСП”.

„Подкрепяме безапелационно Радев и Йотова като кандидати за президентска двойка. Ще работим те да са победители”, посочи още Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай