Малинов: БГ журналистите май са изненадани, че сме пред война

Не знам какво трябва да се случи, за да светне „червената лампа“ на българското обществено мнение, коментира кандидатът за президент

Малинов: БГ журналистите май са изненадани, че сме пред война | StandartNews.com

"По време на парламентарни дебати  някои журналисти изразяват огромно учудване, че говоря за опасност от война с Русия. Война, на която атлантиците ни предоставят почетното място на фронтова линия. Горещ конфликт, при който сме удостоени с голямата чест да вадим с наши голи ръце чуждите кестени на една малоумна конфронтация с невъобразимо трагични последици". Това коментира кандидатът за президент Николай Малинов.

Ето какво още каза той:

"А как по-точно да бъдат квалифицирани притесненията ни? Как по-точно да бъдат тълкувани думите и действията на отговорни фактори от НАТО, включително и на отговорни фактори от българската слагаческа военна политика?

„Висшите военни на България и Турция са обсъдили цялостен и системен подход на НАТО за защита на неговия Източен фланг“ ни информират от БНР. От какво тези балкански военни ще защитават Източния фланг? От нападения на Русия? Има ли поне половин факт, който да говори, че Русия се кани (не, си помисля!) да нападне България, Турция или Румъния, например?

„На срещата адмирала Емил Ефтимов е подчертал важността на засиленото присъствие на алианса, което да възпира враждебни действия в региона“, пак ни казват от БНР (1). Кои са тези враждебни действия, г-н Ефтимов? Враждебните действия, че Русия охранява своите граници? Или „защитните“ действия на американското НАТО, които са дошли от хиляди километри, за да защитават…какво по-точно?

Разбира се, когато говорим за нашите притеснения, най-добре е да се обръщаме към двете „глави“ – тази на шефа на Пентагона Лойд Остин и тази на шефа на „отбранителния“ съюз НАТО Столтенберг. Просто случайните български военни папагали не ни помагат много.

И какво казва Лойд Остин? Остин казва, че „няма да допуснат господство на Русия в Черно море“. После каза, че САЩ "са готови да се притекат на помощ на страните, страдащи от Руската федерация". Най после ни успокои, като обеща, че ако НАТО „не може да се справи със сдържането на Русия“, тогава неговият съюз „ще използва американските войски, разположени в Румъния“.

Столтенберг, за да не остане по-назад, ни информира, че Алиансът е увеличил присъствието си в региона „по въздух, земя и море”. С каква цел е това увеличение, питаме ние? После, че „НАТО проучва възможностите за бързо прехвърляне на подкрепления към Черноморския регион, ако е необходимо.“ И какво му е необходимото НАТО бързо да прехвърля подкрепления в Черно море, пак от любопитство питаме ние? (2)

Водещи български журналисти са много учудени, че им говоря за опасност от война. Мнозинството от български политици също се правят, че проблемът „война“ не съществува.

И не знам какво трябва да се случи, за да светне „червената лампа“ на българското обществено мнение", коментира Малинов..

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай