Карадайъ от Кърджали: Вървим по пътя на нашите приятели в Америка

Щом Барак Хюсеин Обама може да е президент на САЩ, защо Мустафа да не е президент на България?

Карадайъ от Кърджали: Вървим по пътя на нашите приятели в Америка | StandartNews.com

Днес вървим по пътя на нашите приятели в Америка - Пътя на демокрацията, свободата, честта, достойнството и равенството. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на митинг в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на ДПС. В митинга участва и кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движението Халил Летифов, Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, дългогодишен кмет на Кърджали, евродепутатът Атидже Вели и депутати от региона.

На площада в Столицата на толерантността кандидатпрезидентската двойка на ДПС беше посрещната с "Моя страна, моя България". Преди това Карадайъ, Искра Михайлова, Хасан Азис, Халил Летифов, Ахмед Ахмедов, Атидже Вели и депесари от Кърджали и областта поднесоха венци пред паметника на Васил Левски.

"Благодарение на почетния ни председател д-р Ахмед Доган ние докарахме демокрацията в България, но и зададохме посоката на развитие на нашата Родина.

 

Карадайъ: Щом Барак Хюсеин Обама може да стане президент на Америка, защо в България Мустафа да не е президент?

Какво направи той? Каза: Не на реваншизма! Заяви: Нашата философия е заедността - и житейска, и политическа. Зададе посоката за развитие на България. Каза, че Родината ни трябва да бъде част от ЕС, но преди това трябва да стане член на НАТО. А как може да стане това - по примера на американската демокрация: в едната ръка бюлетината, в другата - трибагреника", заяви Карадайъ.

"Когато в онези мрачни времена преди 1989 г. гледахме примера на Америка, и ние искахме да бъдем свободни като в Америка. Постигнахме мечтата си през 1990 г.

Днес, през 2021 г., пак по примера на Америка, можем смело да кажем: щом Барак Хюсеин Обама може да стане президент на Америка, защо в България Мустафа да не е президент и Искра - вицепрезидент?!

По същия път вървим - пътя с главно П, Пътя на демокрацията, на свободата, на честта, на достойнството, на равенството", заяви той.

Ние сме горди и достойни граждани на България, горди и достойни граждани на ЕС, каза още Карадайъ. И допълни: "Идваме от паметника на Васил Левски. Ние с г-жа Михайлова помним, знаем и ще прилагаме заедно заветите на Левски - за нашата чиста и свята Република, в която ще има един закон за всички и всички ще сме равни пред закона - и българи, и турци, и християни, и мюсюлмани. Няма да се делим, а ще се обединяваме".

Затова Мустафа и Искра днес са кандидати за президент и вицепрезидент, подчерта Мустафа Карадайъ. И допълни: "Защото след членството в НАТО, след членството в ЕС, през 2009 г. нашата Родина България загуби посоката. Тръгнаха институции да воюват помежду си, генерали да си мерят пагоните и в крайна сметка стигнахме до криза на държавността, до криза на демокрацията. Днес отново се , погазват свободи на български граждани".

"Президентската институция трябва да решава кризите, а не да ги предизвиква. Тя трябва да е мост между различните партии и мост между различните институции, които трябва да функционират съгласно Конституцията и законите на страната в диалог, синхрон, координация и взаимен контрол", заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай