Карадайъ от Девин: Ще направя стратегия за Родопите

Нито едно разединено общество не е просперирало, заяви лидерът на ДПС

Карадайъ от Девин: Ще направя стратегия за Родопите | StandartNews.com

Стратегия за Родопите обеща от Девин лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ. Когато с г-жа Михайлова станем президент и вицепрезидент ще отворим големия дебат за изработване на национални стратегии по сектори, за да знае всеки посоката за развитие на България, заяви Карадайъ на предизборен митинг в родопския град.

Ще има стратегии за преодоляване на демографската криза, за развитието на енергетиката, земеделието, образование, отбраната и националната сигурност. Ще направим специална стратегия за развитието на Родопите, заяви Мустафа Карадайъ. И допълни: "Мястото за постигане на съгласие е президентската институция. Ние ще съберем различните партии и различните власти, за да определим посоката за развитие на страната във всички сектори".

Нито едно разединено общество не е просперирало, това го знаем от историята, заяви Карадайъ на митинга в Девин. В него участваха кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движението Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели и водачът на листата в Смолян Хайри Садъков.

Повече от 30 години правим политика основана на философията на заедността, каза още Мустафа Карадайъ. И подчерта, че с Искра Михайлова отговорно ще изпълняват Конституцията и законите на страната, ще бъдат гарант за спазването им от всички.

Мустафа Карадайъ припомни приетата в актуализацията на бюджета по предложение на ДПС подкрепа за пенсионерите, бизнеса, университетите, общините, вероизповеданията. И заяви: "Пенсионерите днес имат по 120 лв. добавка към пенсиите. И не от джипката. Не по преценката или прищявката на някого. А съгласно закона - от държавния бюджет в сметката на пенсионерите. Така работи ДПС!".

Днес инфлацията расте, има енергийна криза. И Никой не знае какво правим след 1 или 5 години. А Европа вече има стратегия до 2050 г., каза още Мустафа Карадайъ. И подчерта, че в момента целият държавен апарат е впрегнат да произвежда изборен резултат за един човек.

В модерните общества единството гарантира благополучие. Тези общества не се притесняват, че имат пъстър парламент, а сядат на масата и преговарят, правят правителства. В тези общества всички работят за благото на другия, заяви кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова. И допълни: "Ние с г-н Карадайъ вярваме, че България може да бъде като модерните общества. Вярваме, че демокрацията в България има бъдеще и може да се развива".

Аз съм притеснен за България. Днес има политици, които не искат да си говорят. Още преди началото на кампанията едните казваха няма да работим, другите - няма да сядаме на масата, коментира президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. Той постави въпроса за политическа отговорност. И заяви: "Каква морална отговорност ще понесе президентът Радев, който подписа указа за назначаването на Кирил Петков? Каква отговорност ще понесе самият Петков със своите актове и действия през последните няколко месеца? Никаква!", обяви Кючюк.

30 г. ние сме пример на Балканите за мирен преход, за толерантност и за единение. Политиката, която правим е основана на политиката на заедността, заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов. И заяви: "Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова са олицетворение и продължение на тази политика. България има нужда от президент г-н Карадайъ и вицепрезидент г-жа Михайлова, за да продължи напред по пътя си и да дадем надежда на младото поколение, на общините, на бизнеса, на всички български граждани. България трябва да бъде съхранена".

Без участието на ДПС в управлението, няма как да се получи нужният диалог, няма как да се постигне просперитет в нашата мила Родина България, категоричен бе и зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов. Само с нашия президент г-н Карадайъ и с нашия вицепрезидент г-жа Искра Михайлова можем да получим диалог и развитие, заяви той.

"Ако днес управляващите ви казват, че от Брюксел ни нареждат да изпълняваме политики, които са невъзможни за България, аз тук, от Девин, ви гарантирам: европейските политики са за България!", категорична бе Атидже Вели. Тя гарантира, че експертите на ДПС имат знания и опита да доведат европейските политики и в най-малките населени места на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай