Карадайъ обясни как ще стигнем средния европейски стандарт

Кандидатпрезидентската двойка на ДПС посети завод за олио

Карадайъ обясни как ще стигнем средния европейски стандарт | StandartNews.com

Кандидатите за президент и вицепрезидент на Р България Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова посетиха завода за производство на олио в село Карапелит "Клас олио" и разговаряха с изпълнителния директор на завода Ерхан Ешереф, както и с работниците в него.

На срещата присъстваха и президентът на АЛДЕ и евродепутат Илхан Кючюк и водачът на листата на ДПС в област Добрич д-р Хасан Адемов. Мустафа Карадайъ и Ерхан Ешереф изразиха притеснението си от забавянето на Плана за възстановяване и развитие на България, както и от невъзможността бизнесът у нас да се възползва от европейските средства преди лятото на 2022 г., тъй като Европейската комисия обяви, че ще разговаря по Плана само с редовно правителство.

"Още при изработването на Плана, подходът бе грешен. Още в началото на обсъждане ние предложихме да се съберат експертите, които работят по оперативните програми, така че да внесем и едното, и другото. В края на 44-тото Народно събрание ние от ДПС направихме много срещи с браншови организации. От това обаче което бяхме изработили като рамка, нищо не остана“, е позицията на Мустафа Карадайъ. Той представи на работниците в предприятието възможностите чрез програмата за ускорено икономическо развитие на ДПС още сега България да стигне средните европейски стандарти на живот.

„Клас Олио“ ЕАД е едно от водещите дружества в хранително-вкусовата индустрия. Компанията преди месеци бе придобита от „Меджик флейм“, което създаде приемственост, окрупняване на производства и нови възможности за разширяването на пазарите. Новият собственик Едуард Багдасарян планира поредица от инвестиции, които ще увеличат капацитета на производството, листата с продукти, като фокусът занапред ще е към чистите храни и енергийната независимост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай