Карадайъ каза с кого с ДПС ще разговаря за кабинет

Движението запазва относителната си тежест на изборите, каза лидерът

Карадайъ каза с кого с ДПС ще разговаря за кабинет | StandartNews.com

Можем да разговаряме с всички парламентарно представени партии и коалиции. Условието е възстановяване на демокрацията и държавността. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в първия брифинг на партията след обявяване на прогнозните резултатите от изборите за парламент.

В 45-ото НС ние заявихме, че отчитаме вота на избирателя като желание за промяна и безусловно ще подкрепим новите партии за правителство без да участваме в него. В 46-ото НС поставихме едно условие - възстановяване на демокрацията и държавността. В 47-ото НС това условие категорично продължава да важи, заяви Мустафа Карадайъ.

Той благодари на всички избиратели, упражнили правото си на глас и подкрепили кандидат-президентската двойка на ДПС. Благодаря на членовете и симпатизантите, които устояха на всички репресии, каза още лидерът на ДПС.

Карадайъ коментира, че днешната избирателна активност е най-ниската откакто са започнали демократичните промени в България. На какво се дължи това тепърва ще се прави анализ.

Относителна тежест на ДПС в последните три парламентарни избора се запазва, даже сега малко се е повишила, отчете Мустафа Карадайъ. И съобщи цифрите. На вота през април тя е била 10,5%, през юли - 10,7 на сто, а сега - по прогнозните данни е 11%.

На въпрос дали има повишена активност за вота в Турция, лидерът на ДПС припомни, че и на предишните два избора е имало опашки пред секциите в южната ни съседка. Нека видим окончателните резултати и тогава да коментираме, каза Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай