Карадайъ даде знак в Столицата на толерантността

Посети църквата и джамията в Кърджали

Карадайъ даде знак в Столицата на толерантността | StandartNews.com

Като бъдещи президент и вицепрезидент на Република България, една от основните ни целите е да работим за съхраняване и популяризиране на историческото и културното наследство на страната ни. Религиозното разнообразие е част от българското културно наследство. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ в Столицата на толерантността Кърджали. Той и кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова посетиха първо новата джамия в града, а след това и централния храм „Св. Георги Победоносец“.

В Кърджали, като Столица на толерантността, заслужава да бъдат видени и джамиите, и църквите. Те могат да станат притегателно място за европейските туристи, каза още Карадайъ.

"Личностните битки, които политиците водят помежду си, се превръщат в междуинституционална война, която води до политически кризи, кризи на държавността, криза на демокрацията в страната като цяло.Освен, че така чертаят разделителни линии, същите хора издигат и стени, като казват „никога с тези, с онези..“, а защо? – нямат отговор", посочи Мустафа Карадайъ, посещавайки новата джамия в Кърджали. Там той и Михайлова бяха посрещнати от районния мюфтия Басри Еминефенди, който им подари рамкирана снимка на религиозния храм.

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис лично разказа на Мустафа Карадайъ историята на построяването на джамията - символ на толерантност, разбирателство и единство. Заедно с тях бяха кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на ДПС Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, евродепутатът Атидже Вели, областният председател на ДПС - Ресми Мурад, общински председатели, общински съветници, общински кметове, членове и симпатизанти на ДПС.

"Освен, че издигат стени, те копаят и окопи, и водят окопна война – това е лошото в политиката у нас днес. Дойде време да се прекрати всичко това. ДПС има за основа философията на заедността за правене на политика. Символ на всичко това е тук, в Кърджали", каза още Карадайъ.

Толерантността е плод на много общи усилия, подкрепете ни, гласувайте с номер 17, написа в личната си Фейсбук страница д-р инж. Хасан Азис!

В храма „Св. Георги Победоносец“ в Кърджали Карадайъ и Михайлова бяха посрещнати от енорийския свещеник отец Петър Гарена, който им подари икона на Богородица с Младенеца, и ги благослови за успех по пътя към обединяването на нацията и връщането на държавността.

„Да влезе човек в храм, означава да отвори душата си. Благодаря ви за това, че пазите разбирателството и уважението между хората“, обърна си към свещеника Искра Михайлова

Посещението на джамия и църква и получаването на благословии и от двете места отново ни напомня колко труд е положен от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган в създаването на топли, приятелски, комшийски отношения между различните етноси в България, написа Хасан Азис в личната си Фейсбук страница.

И допълни: "Затова кандидатите ни Карадайъ-Михайлова са олицетворение на тези 30-годишни усилия и постижения.Продължаваме да градим демокрация, с номер 17!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай