Карадайъ: България е готова за президент от ДПС

Централният лъч на ДПС пристигна в област Кърджали

Карадайъ: България е готова за президент от ДПС | StandartNews.com

https://static.standartnews.com/storage/thumbnails/inner_article/8916/3612/6969/ELECTIONS%202021%20SMALL.jpgБългария е готова да избере Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова за президент и вицепрезидент. Това категорично заяви лидерът на ДПС и кандидат за държавен глава Мустафа Карадайъ на митинг в Крумовград.

Централният лъч на ДПС пристигна в област Кърджали. В предизборната среща, която се проведе при най-стриктно спазване на противоепидемичните мерки, участваха кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движението Халил Летифов, Ахмед Ахмедов и Хасан Азис, кмет на Кърджали, както и евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели. Водач на кърджалийската листа за 47-ия парламент е Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ДПС изброи ключовите отговорности, които имат в Брюксел президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, най-успешният евродепутат на България Искра Михайлова, президентът на младите либерали Антоанета Асенова и евродепутатът Атидже Вели. И заяви: "Брюксел оценява хората по техните качества и знания, по това, което могат и предлагат".

"Дали в България сме готови? Убеден съм, че сме готови. Защото Крумовград е готов, Крумовград е европейски град. И в Крумовград хората се оценяват по техните качества, по това, което могат и предлагат. И не само Крумовград. Област Кърджали е готова. Но освен нея, готови са всички области, през които минахме досега: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Търново, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Хасково. Навсякъде видяхме, че има готови хора да изберат Мустафа Карадайъ за президент и Искра Михайлова за вицепрезидент. България е готова", категоричен бе Мустафа Карадайъ.

България е готова. България е модерна. България е европейска. В България има демокрация. България иска да оценява по критериите на модерния свят - Америка, Великобритания, Нидерландия, обединена Европа, каза още Мустафа Карадайъ.

И подчерта: "България е готова, защото иска вече да има обединение, за да има просперитет. Иска да достигне средните европейски стандарти на живот сега, а не да завещаем дъното на ЕС на следващите поколения. Ще отстояваме това като президент и вицепрезидент на Република България".

България иска да инвестира в своето бъдеще. Затова, когато станем президент и вицепрезидент ще работим, за да има безплатна и достъпна детска градина за всяко дете в България, увери Мустафа Карадайъ. Той посочи, че Конституцията определя точни роля и място на президентската институция. Тя има задължения и отговорности особено по време на кризи. А днес живеем в тревожно време на множество кризи едновременно, каза Карадайъ. И изброи: Ковид-криза, здравна, социална, икономическа, политическа, криза на демокрацията и криза на държавността. Като президент и вицепрезидент ние с г-жа Михайлова ще работим така, че да се постига съгласие в президентската институция за преодоляването на кризите, а не да противопоставяме и да разделяме, заяви Карадайъ.

Когато станем президент и вицепрезидент, ние ще бъдем пример и гарант за спазването на Конституцията и законите на страната, заяви още лидерът на ДПС. И отправи призив към всички модерни и демократични българи: "Нека направим и днес голяма крачка в развитието на демокрацията в нашата Родина България. Нека покажем на целия свят, че ние сме демократични и модерни хора и на 14 ноември да гласуваме с № 17 за Мустафа и Искра, които единствени олицетворят единството на нацията.

"В тази кампания ние показваме нашето самочувствие, нашата гордост, нашата обща сила. В тази кампания сме единни и заедно с вас", заяви кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова. И допълни: "Но в тази кампания показваме и достойнството си. И с него тръгваме напред към поредната цел. Правим история".  

В цялата кампания говорим за единство. Обърнахте ли внимание - и Бойко Борисов вече взе да говори за единство. Радев взе да говори за държавност. Той 5 години не употреби тази дума, сега обаче ни чу. Щом те са ни чули, значи всички са ни чули. Щом те са ни разбрали, значи всички са ни разбрали, категорична бе Михайлова.

По нашия край има приказка, че никой не може да избяга от съдбата си. ДПС има съдба, свързана с развитието на Родината ни България. Движението има съдбата не само да пише историята на България, всички ние имаме отговорността да градим тази история, заяви зам.-председателят на ДПС Хасан Азис, кмет на Кърджали.

Тръгвайки по пътя, начертан от почетния ни председател, ние сме излезли от полята и нивите и сме стигнали с неговите идеи за обединение, за силата на толерантността до общината, до българския парламент, до Европарламента, до председателя на Либерална Европа, каза още Азис.

Зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов припомни, че днес отново има полицейски репресии срещу избиратели на Движението. И предупреди: "Ясно и категорично искам да заявя на вътрешния министър, на човека който заема този пост без да го заслужава. Г-н Рашков, ние не се уплашихме през 1984 г., не се уплашихме през 1989 г., няма да се уплашим и сега! Няма да позволим репресии".

Нашите кандидати за парламента са отговорни, почтени и работливи, те винаги са давали всичко от себе си, за да имаме по-добри резултати в името на хората, в името на нашата Родина България, категоричен бе зам.-председателят на ДПС Халил Летифов.

Искаме ли планът на Европа да стигне до всеки български град, трябва да имаме силна парламентарна група на ДПС в парламента и президент Мустафа Карадайъ, обобщи евродепутатът Атидже Вели. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай