Герджиков: Целта ми е да обединя българите

Аз съм българин като вас, който е готов да помогне, заяви кандидат президентът

Герджиков: Целта ми е да обединя българите | StandartNews.com

"Приех тази номинация, защото вярвам, че всеки от нас в даден момент трябва да плати цената за това, което е получил от родината, приятелите, сънародниците. Не съм политик и не мисля да говоря като политик. Предполагам, че няма и да се превърна в това. Аз съм българин като вас, който е готов да помогне за обединението ни – нямам предвид политиците и партиите, а хората и нацията. Моята цел да е върна нормалността в политическите отношения, да помогна за обединението на българите и както казва Конституцията – за единството на нацията."

Така изложи мотивите си за президентския пост проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет "Свети Климент Охридски", при срещата на Инициативния комитет, който го издига като независим кандидат.

Той заяви, че е независим.

"Не съм партиен кандидат, не съм партиен член, няма как да съм привърженик на определена партия, особено ако бъда избран за такъв обединяващ пост. Затова очаквам подкрепата на всички български граждани и да си протегнем ръце, за да се спасим от тази ситуация. Омраза между партиите, три пъти избори, разпокъсан парламент. Трябва да постигнем обединение поне по основните дни. Обединени в парламента не означава всички партии да станат едно. Идеята на партиите е да представляват част от българското общество. Обединението не означава да се съберат добрите и лошите, честните с непочтените, а поне да се разбираме по темите, по което има консенсус в българското общество, а не се стига до политизиране, поради което партиите не могат да се разберат", посочи той

Проф. Герджиков обеща, че няма да водят компроматна война. "Слогънът "Наистина обединени" означава, че ако сме обединени наистина, само тогава ще има смисъл", аргументира се той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай