Фикрет Шабанов: Радев възстанови авторитета на България

"За много кратко време той успя да възстанови ореола на независимата президентска институция".

Фикрет Шабанов: Радев възстанови авторитета на България | StandartNews.com

Г-н Шабанов, Вие отдавна сте в политическия живот. Какво е мнението Ви за ситуацията в момента?

Колкото и нескромно да  прозвучи от моя страна това, което ще кажа, смея да твърдя, че доста добре познавам кухнята на българския „демократичен преход“ и то не в качеството ми на обикновен наблюдател, а на пряк участник в политическите процеси в периода 1990 – 2021 год. Като един от основателите на ДПС в Пловдивски регион от 1992г. до 2002г. изпълнявах функциите на Областен председател на ДПС – Пловдивска област. На Парламентарните избори през 2005г. бях избран за народен представител от листата на ДПС в 16-ти МИР - Пловдив град. През 2015 г. в знак на протест срещу водената от Ръководството на ДПС лицемерна политика доброволно прекратих членството си в тази политико-олигархична  организация. Доколкото до това, какво ми е мнението за настоящата политическа ситуация в страната, искам да кажа следното: Известния шотландски философ Томас Карлайл още преди 140 год. може би ни е „диагностирал“ и като страна и като народ с думите, че „Всички революции се замислят от романтици, осъществяват се от фанатици, а плодовете им се ползват от отявлени негодници.“ За съжаление като народ бяхме много добре „употребени“ от страна на „сценаристите“ на прехода за първите два етапа на тази „режисирана“ революция. Днес страната ни се намира може би в най-тежката, трета фаза, където от 12 год. насам до назначаването на настоящото служебно правителство, политическата, икономическата власт, и благата на страната се ползват единствено и само от страна на ненаситните партийно-олигархични негодници, но не и от страна на българския народ. Тези мафиотски партийно-олигархични организации превърнаха българския парламент в лична „нотариална кантора“ в която с законови методи се опитваха да легитимират разграбването на държавата. Погледнете само показателите по които се формира образа на една съвременна страна, като жизнен стандарт, демографски ръст, медийна свобода, и какво ли не още, страната ни винаги е на унизителното последно място. Като че ли става въпрос не за страна-членка на Европейския съюз, а за страна едва ли не от третия свят. Ако тези деструктивни процеси не бъдат овладени по някакъв начин, на извънредно голям риск се поставя изобщо Националната сигурност на страната ни.

Какво постигна президента Радев за изминалия мандат?

Коректността към истината ме задължава преди да отговоря на въпроса ви „Какво постигна президента Радев за изминалия мандат?“, според мен първо трябва да се даде отговор на въпроса „Какво наследство изобщо получи президента Радев от своя предшественик Плевнелиев..!?!“ Моята теза е, че при встъпването си в длъжност президента Радев получи в наследство от своя предшественик една явно изнесена партийна „офис-кантора на ГЕРБ“ в президентството, но не и действаща президентска институция. Благодарение на своя мъжки характер и държавнически нюх Радев за много кратко време успя да Възстанови ореола на независимата президентска институция и пресече „порочната“ практика на партийна зависимост на Държавния глава. Превърна се в истински радетел на това България да се превърне в страна където принципът на разделение на властите да работи така както повелява българската конституция, а не така както искат партийните централи. Възстанови авторитета на България в международните взаимоотношения. По време на целия си мандат се опита да бъде естествен, градивен медиатор между политическите партии и българския народ в името на просперитета и благоденствието на България. Като човек на честта в качеството си на бивш военен, никога не си затвори очите пред злоупотребите с власт и винаги беше на страната на онеправданите български граждани. Нима всичко това е малко..!?!

Опонентите на Радев го обвиняват, че разединява нацията, но в кампанията видяхме, че различни хора с различна биография, професия и политически пристрастия го подкрепят?

На опонентите на президента Румен Радев, които го обвиняват в разединяване на нацията мога да кажа само едно, цитирайки думите на великия чешки национален герой и проповедник Ян Хус „О, СВЕЩЕНА ПРОСТОТА.“ Погледнете само отвратителното „житие и битие“ на партиите на статуквото, които го обвиняват – задкулисния партийно-олигархичен тандем ГЕРБ – ДПС, които разграбиха  държавата, и които сън не ги хваща от страх при мисълта, че Румен Радев ЩЕ СПЕЧЕЛИ. За тях неизбежната Победа на президента Радев на 14 ноември е синоним на Съдния ден и Възмездието, което неизбежно ще ги сполети заради дерибействата и безчинствата, които извършваха към българския народ през всичките тези години злоупотребявайки с власт и обществено положение. ГЕРБ и ДПС никога няма да му простят на президента Радев, защото не можаха да му наложат ролята на партийна „подлога“..!!! Фундаменталната разлика между президента Радев и партиите на „статуквото“ които играят срещу него се изразява в следното, УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ РУМЕН РАДЕВ ЩЕ ОБЕДИНИ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ, ЗАЩОТО ЩЕ ПОЛУЧИ СИЛАТА ОТ ИЗСТРАДАЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, а ГЕРБ и ДПС могат да обединят единствено партийната олигархия и заграбеното от българския народ и държава. Тук искам да изразя и своята гражданска позиция по една тема с която ДПС злоупотребява много в последно време. Видите ли, стотици български мюсюлмани били много засегнати и обидени на президента Радев, защото е попитал Мустафа Карадайъ "А Вие, г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка". Аз, равноправния български гражданин Фикрет Шабанов, изповядващ мюслюманска религия заявявам най-отговорно и най-искрено, че по никакъв начин не съм се почуствувал засегнат от този достоен въпрос на президента Румен Радев. Само гузния човек може да се засегне и да избяга от възможността да декларира своята национална принадлежност, но явно при Карадайъ има раздвоение, както на личността му, а така също и по отношение на историческата му памет. Моите прадеди, моето семейство и аз от векове насам се раждаме, живеем и умираме по тези райски български земи. И прародината ми, и родината ми и земите ми са български. Бих умрял, но за нищо на света не бих заменил тези мои светини. Така че Карадайъ може да представлява единствено и само овцете си в с.Борино, но не моята воля и волята на всички български мюслюмани, защото тази воля принадлежи единствено и само на мен. С гордост и чест на 14 ноември ще гласувам УБЕДЕНО с номер 6 за достойната кандидат президентска двойка РУМЕН РАДЕВ-ИЛИЯНА ЙОТОВА.

Защо трябва да продължи с втори мандат г-н Радев?

Най-малкото за да не угасне Надеждата на българския народ за един по-справедлив и по-проспериращ живот в рамките на Родината ни България. За да се опитаме да върнем прокудените си деца от чужбина, които заради едното си социално-битово оцеляване бродят немили недраги по света. Съдбата отреди на президента Радев ролята на единствения истински обществен Лидер, който иска да изведе страната ни от тази тежка криза и той трябва да продължи битката. Тук обаче искам да засегна и една болезнена тема, която пряко ни засяга като народ и държава. За съжаление 30 годишната парламентарна традиция доведе страната ни до това тежко положение в което, реалните собственици на националното ни богатство на българските граждани се озоваха в ръцете на една шепа партийни олигарси. Последните два предсрочни парламентарни вота може би са най-яркия пример за порочността и девалвацията на парламентарния модел на управление. Колкото и това да не се харесва на някои „заинтересовани“ среди, все по-належащо на дневен ред се налага въпроса „не е ли време да се помисли за друга форма на държавното управление, например идеята за „президентска република“..?!? Пак казвам, че изразявам своето лично мнение. Дълбоко в себе си съм убеден, че Парламентарния модел на управление, няма да може да спаси страната от ръцете на крадливите партийни разбойници. Българския народ има моралното право да каже своята тежка дума чрез провеждане на един национален референдум по тази тема.

Освен че сте дългогодишен политик, Вие сте и художник. В каква картина бихте изобразили България?

Позволете ми в заключение на нашия разговор да ви цитирам сакралните думи на великия персийски поет и човеколюбец Саади Ширази, който в една своя проповед казва:

„Чедата на Адам едно са тяло - от кал е сътворено по начало. Една част само ако заболее, за нея всяка друга ще милее. Ти, който не скърбиш за болка чужда, човек да се наричаш - няма нужда.“

Картината, която аз отдавна съм нарисувал дълбоко в душата си още през далечната 1964 год. и която съм посветил на Родината ми България е нарисувана именно с тези словестни багри на Саади Ширази. И един ден когато приключа с земния живот, искам да отида при Всевишния Аллах именно с тази картина в душата си, с любовта си към Родината ми България. Колкото и да ни е трудно в момента, колкото и да ни е тежко, вярвам в бъдещия просперитет на България и в благоденствието на българския народ, където всички български граждани, без значение на етно-религиозна принадлежност, ще заживеем като една модерна българска нация. Благодаря ви вниманието..!!!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай