ДПС с рокади в 5 от листите си

Днес е последният ден за внасянето им в РИК

ДПС с рокади в 5 от листите си | StandartNews.com

ДПС е направило рокади сред водачите само в пет от листите си за депутати за вота на 14 ноември. Днес е последният ден, в който партиите и коалициите трябва да внесат в РИК листите си. Преди дни стана ясно, че Делян Пеевски ще застане на чело на  две листи - тази в Благоевград и тази във Велико Търново.

Веднага след него и на двете места са Халил Летифов и Йордан Цонев. Летифов водеше ДПС в Благоеград на последните няколко избора. Той традиционно си остава видач в Стара Загора, а Йонев - в Пазарджик.

Така освен Благоевград и Търново, нови водачи има още в Габрово, Плевен и Русе.

На мястото на Мелекбер Шевки Велева в Габрово на първо място в листата застава Юсеин Вейселов, който е областния лидер на младежката структура на партията.

Рокада има и в Плевен, където последните няколко години водач бе Велислава Кръстева. Сега водач там е Марио Рангелов - областният председател на ДПС.

В Русе пък Ализан якова сменя като водач Бюрхан Абазов.

Останалите листи са непроменени. Освен Пеевски, по две листи оглавяват самия лидер на ДПС Мустафа Карадай - Кърджали и Шумен, зам.-председателя Станислав Анастасов - Видин и Ловеч, д-р Стоян Стоянов - в Кюстендил и в 24 МИР София, Танер Али , който ще бъде първи в Сливен и Пловдив град, Цветан Енчев - София област и Враца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай