Дипломат води листата на партия МИР в 24-ти избирателен район София

Посланик Венцислав Иванов, кариерен дипломат с над 40-годишен опит

Дипломат води листата на партия МИР в 24-ти избирателен район София | StandartNews.com

Посланик Венцислав Иванов, кариерен дипломат с над 40-годишен опит в сферата на международните отношения, е водач на листата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие), в 24-ти избирателен район в София за кандидати за народни представители на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Включих се и станах част от екипа на партия МИР без колебание, защото споделям напълно програмата, целите и приоритетите на партията. Останах приятно изненадан от факта, че тази млада партия има свой Етичен кодекс, с ясни правила и норми, които никоя друга партия няма. Освен че изповядват една много добре балансирана и прагматична политика и идеология, в която свободата и справедливостта са реално гарантирани за всеки български гражданин, тези млади хора са поставили в основата на своята партия морала, честта, инициативността, родолюбието и етиката. И то не с подписване на декларации за „почтеност“, а с вътрешна убеденост. Това е нещо голямо, истинско и различно от всичко, на което сме свидетели през последните 30 години в обществено-политическия живот на страната", заяви дипломатът.

Той е преминал през всички дипломатически рангове от "стажант-аташе" до посланик, като е заемал редица отговорни длъжности - парламентарен секретар на МВнР, началник на отдел "Латинска Америка", началник Управление "Международни организации и права на човека". Бил е и директор на дирекция "Права на човека", правителствен агент по процесуалното представителство на България пред Европейския съд по правата на човека, посланик за специални поръчения по правата на човека и върховенството на закона.

Посланик Венцислав Иванов е ръководил посолствата на България в Хелзинки, Пном Пен, Бразилия, Каракас и Пхенян. Работил е и в Мисията на ОССЕ в Босна и Херцеговина. Бил е участник и ръководител на български делегации на редица срещи по линия на ООН, ЕС, Съвета на Европа, ОССЕ и други международни организации. Натрупал е значителен опит в сферата на двустранната и многостранна дипломация.

"Почувствах и повярвах, че тези млади хора от партия МИР са водени не от властови, или реваншистки амбиции, а от искрено желание да се впрегнат и да правят нещо добро за бъдещето на България. И то реално. И го вярват искрено, и не са някакви „площадни кресльовци“. Те имат експертен потенциал, защото всеки един от тях се е доказал на своето място и в своята сфера", заяви още дипломатът.

Той подчерта, че партия МИР има изработена визия и стратегия, как България да защитава националния си интерес като води балансирана външна политика.

"С моя международен опит, познания и експертиза, се надявам да допринеса за реализацията на предлаганата от партия МИР външна политика, която да направи България уважавана на международната сцена държава, а българския народ проспериращ и щастлив“, заяви водачът на листата на партия МИР в 24-ти многомандатен избирателен район София Венцислав Иванов.

Той призова българските граждани да се запознаят с програмата, целите, политиките, приоритети и лицата на партия МИР, за да подкрепят, гласувайки с номер 26, новото поколение, морала, експертността, професионализма и новия модел и подход на правене на политика в България.

„Убеден съм, че с общи усилия, както и с опита на доказаните експерти и енергията, волята и желанието за промяна на младите хора в партия МИР, ще успеем да променим Родината. Днес давам моя личен пример за това и призовавам всеки българин да го направи, в името на по-доброто бъдеще на нашите деца и внуци в България“, заяви дипломатът Венцислав Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай