Димитър Главинов: Стабилно управление ще привлече чужди инвестиции

Това ще повиши доходите и ще подобри качеството на живот на българите, категоричен е кандидатът за депутат от "БСП за България"

Димитър Главинов: Стабилно управление ще привлече чужди инвестиции | StandartNews.com

Само стабилно правителство и предвидимо управление могат да привлекат повече чужди инвестиции, които да повишат доходите и да подобрят качеството на живот на българите. Това каза Димитър Главинов, кандидат за народен представител, трети в листата на „БСП за България“ за 24 МИР в София.

Той обясни, че в краткосрочен план БСП предлага пакет от социални мерки, сред които въвеждане на подоходно облагане. „Да се намали с 550 лева за всяко дете данъчната основа на единия работещ родител, както и еднократна помощ от 6 500 лева за второ и трето дете при условие, че единият от родителите е работил през последните 24 месеца. Това би облекчило доста от младите семейства и би помогнало за преодоляване на демографската криза, в която се намира страната ни", убеден е Главинов.

Друга идея на БСП, насочена към младите хора, е да се въведе нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години. "Имаме и мерки, насочени към подрастващите - безплатни лекарства и ваучери за спорт за всяко дете до навършване на 14-годишна възраст", каза още кандидатът за народен представител. Той посочи, че ДДС за основните хранителни продукти трябва да се намали на 9%.

По отношение на цените на електроенергията и природния газ Димитър Главинов заяви, че в по-дългосрочен план БСП предлага възобновяване на проекта за АЕЦ „Белене“ и ускорено завършване на газовата връзка с Гърция. „А в краткосрочен план - нито едно семейство да не остане тази зима на студено и на тъмно. Сред спешните целеви мерки в тази насока е месечна субсидия от 200 kWh до края на март за всяко домакинство, което изпитва затруднения да отоплява дома си, както и по-ниска ДДС ставка за крайните потребители на ток, газ и парно“, каза той.

"БСП предвижда и създаването на енергиен фонд, чрез който при кризисни ситуации държавата да дотира част от резкия скок на цените, за да няма сътресения. Има достатъчно пари, които обаче трябва да се разходват по-целесъобразно, а не да се крият по джобове и шкафчета", категоричен е Димитър Главинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай