Борис Ячев с остри думи към Радев

"Обективни, но и субективни причини доведоха до това България днес да е в дълбока здравна криза".

Борис Ячев с остри думи към Радев | StandartNews.com

„С риск да изгубим гласовете на хора, които не приемат ваксинацията, имайки свои съображения, призоваваме: Ваксинирайте се, защото това е единствената възможност за спасяване на животи“.

Това заяви зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев пред БНТ и показа зеления си сертификат от месец март, т.г.

За разлика от повечето големи партии, които не заемат категорична позиция, за да не изгубят антиваксърски гласове на изборите, Патриотичният фронт излиза с ясен призив за нуждата от ваксиниране. „Преди да бъдем политици, трябва да бъдем държавници“, подчерта Ячев.

„Обективни, но и субективни причини доведоха до това България днес да е в дълбока здравна криза. Когато говорим за субективните – не можем да не посочив личната отговорност на президента Румен Радев, който с поредица от стъпки направи така, че да стигнем дотук“, коментира Борис Ячев и припомни неглижирането от страна на президента на наличието на вируса у нас на тържествата на 3 март на Шипка.  

„Радев назначи за здравен министър в един от най-тежките периоди на България един от най-яростните отрицатели на епидемията от Ковид и отявлен антиваксър. Това също е лична отговорност“.

Борис Ячев припомни и факта, че темповете на ваксинация са били забавени във времето на двете служебни правителства и е изпусната златната възможността хората да се ваксинират при масовото навлизане на ваксините у нас от март насам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай