Борис Ячев: Държавата да се намеси в кризата с цената на тока

Патриотичен фронт предлага енергиен ваучер за социално слаби и пенсионери в размер на 150 лв

Борис Ячев: Държавата да се намеси в кризата с цената на тока | StandartNews.com

Държавата трябва да се намеси в кризата с цената на електроенергията, заяви зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев пред Денят on Air.

Той посочи и конкретните механизми, които Патриотичен фронт предлагат: въвеждане на енергиен ваучер за подпомагане на социално слаби и пенсионери в размер на 150 лв., намаляване на 5 % на ДДС на цената на тока за битовия потребител, спиране на износа на ток, както и това големите предприятия да могат да купуват директно, а не да минават през борсата.

„Предишното управление, в което и ние като патриотични формации бяхме, направи всичко възможно да застопори и не позволи увеличение на цената на тока“, подчерта Ячев. По думите му страната ни в момента е обхваната от три кризи – здравна, икономическа и бежанска.

Най-важното решение за здравната криза е „зеленият сертификат“ и един нормален, прозрачен, информиран ваксинационен процес. „Разбира се, ваксинирането трябва да бъде доброволен акт. Тук виждам мястото на личния пример, каза Борис Ячев и показа своя зелен сертификат. „Българският президент Румен Радев обаче е един от малкото държавни лидери в Европа и по света, който избегна да даде личен пример  с това да покаже, че е ваксиниран“, обърна внимание патриотът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай