Асеновград със специален дар за Мустафа Карадайъ

Призвани сме да водим нашата Родина България в правилната посока, каза лидерът на ДПС

Асеновград със специален дар за Мустафа Карадайъ | StandartNews.com

Специален подарък от името на всички жители на Асеновград, които уважават ДПС, направи Рамадан Аталай, член на ЦОБ и водач на листата на Движението в Пловдив-област, на лидера на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ. Аталай му подари монета с лика на Иван Асен ІІ от едната страна и Асеновата крепост от другата.

Цар Иван Асен ІІ се отличава с голямата си дипломатичност и с мащабното си държавническо мислене. Той прави България могъща, заяви Аталай по време на митинг на ДПС пред паметника на великия държавник в Асеновград.

И заяви: "Освен ДПС няма друга политическа формация, която да има смелостта, честността и доблестта да се яви пред паметника на Иван Асен ІІ и да подкани и Асеновград, и цяла България за обединение".

Ние сме призвани да правим история и да водим нашата Родина България в правилната посока, заяви Мустафа Карадайъ на предизборната среща в града. В нея участваха още Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Халил Летифов, зам.-председател на ДПС, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Атидже Вели, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" и Рамадан Аталай, член на ЦОБ и водач на партийната листа в Пловдив област.

Така направихме преди 32 години, когато с голи ръце излязохме срещу танковете на тоталитарния комунистически режим и докарахме демокрацията в България. Днес сме призвани да зададем новата посока в нашата Родина България. Дошло е време за нов етап от развитието на демокрацията - етап, в който избираме кандидатите по техните качества, както прави модерна Европа, каза Мустафа Карадайъ.

Създателите на Конституцията много ясно са определили ролята на президента. Но, за съжаление, видяхме президент, на когото му дърпат ушите пред камерите. И президент, който съзнателно нарушава Конституцията и влиза в междуличностни битки, които прерастват в институционални войни и водят до криза на държавността и демокрацията, каза още лидерът на ДПС.

Той припомни, че по време на кризи президентската институция е мястото, където партиите със своите различия трябва да постигат съгласие за верните решения. Две години имаме Ковид-пандемия, а Консултативният съвет по национална сигурност не се събирал нито веднъж, припомни Карадайъ. И съобщи последните страшни цифри от статистиката на Световната здравна организация.

В 85-милионна Турция смъртните случаи са 200, в 7-милионна България - над 300. Смъртните случаи на милион в Турция са 800, в България 3 500. Това са техните взети мерки - първи по смъртност сме в Европа и света, каза Мустафа Карадайъ.

Като вицепрезидент на България ще бъда лице, глас и двигател на обединяващи нацията инициативи и каузи, заяви Искра Михайлова. И посочи, че една от тези каузи е българското културно-историческо наследство да стане част от европейското.

Ще поставя Асенова крепост на европейската карта на културното наследство. Модерният европеец да се чувства задължен да дойде да види как се е градила онази Европа - доста преди европейския Ренесанс тук, по тези земи, сме показали как се гради бъдещето на днешна Европа, каза Михайлова.

За да решаваме проблемите на държавата имаме нужда от експерти, от потенциал, от отговорност и от единение. Всички в листата на ДПС в Пловдив област начело с Рамадан Аталай са доказали, че могат да изпълняват поетите към българските граждани ангажименти, заяви Халил Летифов. И допълни: "Ние в ДПС сме отговорни и последователни, защитаваме българския национален интерес и единството на нацията и страната".

Президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк припомни знаменитата реч на Мартин Лутер Кинг през 1963 г. И заяви: "Днес и аз имам мечта. България да бъде силна държава, да оценява своя потенциал, да работи за икономическото развитие на своите граждани, да се отнася с достойнство към всеки един, независимо от неговото различие".

Днес отговорността да обедини България и пак да я поведе по европейския й път отново е на ДПС. Така, както през 2007 г. я направи член на ЕС, каза Атидже Вели. И допълни, че депутатите на Движението заедно с евродепутатите му са хората, които ще доведат европейските политики в Асеновград и всяко едно друго населено място в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай