Асен Василев вдигна летвата. Прицели се в първото място на вота

Постави условие на ГЕРБ за разговори

Асен Василев вдигна летвата. Прицели се в първото място на вота | StandartNews.com

Асен Василев вдигна летвата. И обяви, че целта на „Продължаваме промяната” е първо място на парламентарните избори.

„Нашата цел за парламентарните избори е победата. Към този момент водим разговори с още малки партии, които искат да ни подкрепят. Ако те завършат успешно, коментира бившият финансов министър в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по НоваНюз.

Той съобщи, че има около 70 хиляди лева в банкови влогове.

Шефът на НАП Румен Спецов е продал фирма без данъчни задължения,  категоричен бе Василев. „С удоволствие бихме го приели в партията, но поради това, че той е данъчен чиновник към този момент, това няма как да се случи”, добави политикът.

Той коментира и изискването за деклариране на гражданство на кандидатите за депутати.

„Ние няма да изискваме никакви декларации за гражданство, защото това е изискване на ЦИК при регистрацията. Всеки трябва да си попълни всички необходими документи към ЦИК”, каза Асен Василев.

Ние искаме е да се спрат течовете и данъците да бъдат събрани. Това няма как да стане, ако няма работеща съдебна система и прокуратура, каза Василев.

„Вземаме предложението на „Демократична България” за съдебната реформа и го слагаме в зала. Ако ГЕРБ го подкрепят – можем да говорим. Ако това не се случи, то ние нямаме тема на разговор. Просто е”, обясни бившият министър.

„БСП имаха възможност да подкрепят съдебната реформа няколко пъти и не го направиха. Надяваме се, че това ще се случи в следващия парламент”, каза бившият финансов министър.

„Г-н Йорданов /б.р. Тошко Йорданов/ направи едни изявления от трибуната на Народното събрание, за които аз съм завел иск в Софийски градски съд. Смятам, че този спор трябва да бъде решен там. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с „Има такъв народ” и да направим нещо смислено за България”, заключи Василев

"Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас. Наши представители влизат в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на г-н Радев”, каза Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай