Андрей Райчев разкри каква изненада носят изборите

Радев и Герджиков ще са на балонаж, "Продължаваме промяната" най вероятно ще са втори в парламента, казва Андрей Райчев в интервю за вестник СТАНДАРТ

Андрей Райчев разкри каква изненада носят изборите | StandartNews.com

 

  • Радев и Герджиков ще са на балонаж, "Продължаваме промяната" най вероятно ще са втори в парламента, казва Андрей Райчев в интервю за вестник СТАНДАРТ

 

- Г-н Райчев, вече са ясни всички кандидат-президентски двойки, как бихте коментирали техните шансове?

- Вече е ясно, че Радев няма да победи на първи тур и при всички положения ще се стигне до балотаж. При повече от три милиона и седемстотин хиляди избиратели той да получи половината, това е много малко вероятно. Онова, което ще се сбъдне, е че на втори тур ще влязат Радев и Герджиков с разлика около 10-15 на сто помежду си - 40 и нещо на 30 и малко. За втория тур не бих могъл да кажа, защото той ще завърши до голяма степен от това, как ще завършат парламентарните избори. Но президентските избори няма да изненадат. Ще изненадат парламентарните, каквото и да се получи.

- А как виждате Вие резултатите там?

- Ами първите ще бъдат ГЕРБ, а вторите със сигурност ще бъдат на разстояние от тях. Но все още не е започнала кампанията. И тук трябва да направим ясна уговорка - всички в настоящата кампания, освен "Продължаваме промяната", са с много ясна съдба. Те в момента са във възход и къде ще се спрат в този ръст е много трудно да се каже. В момента според данните, които виждам, те ще получат между 15 и 20 на сто и ще бъдат втори. И тук идва големият въпрос - Борисов е центристка партия, той не може да бъде от едната или от другата страна. Центърът не може да бъде съборен никога, освен със съюз на ляво и дясно. Въпросът е дали могат да се съберат леви и десни структури, за да направят промяната, или не могат. Два пъти подред не можаха - и в 45-тия, и в 46-я парламент.

- А как виждате шанса на Кирил Петков и Асен Василев за парламента?

- Много е голям, защото в момента те са добрата новина. Всичко друго е филми, които сме ги гледали. Хората, които обичат тези киносалони, където прожектират Борисов, Корнелия Нинова, те си ходят там. Но ако Петков и Василев стигнат 45-50 депутати, ако преговарят с Христо Иванов, Слави Трифонов, Мая Манолова, имат шанс.        

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай