Актриса от листата за депутати на Кирил Петков с двойно гражданство

Касиел Ноа Ашер получила израелско жителство, без да знае

Актриса от листата за депутати на Кирил Петков с двойно гражданство | StandartNews.com

Централната избирателна комисия извади актрисата Касиел Ноа Ашер от кандидатдепутатската листа на партията на Кирил Петков “Продължаваме промяната“, защото имала и израелско гражданство, съобщи „24 часа“.

Само преди дни Конституционният съд обяви като незаконно назначаването на самия Петков за служебен министър, тъй като към момента на издаване на указа той имал и канадско гражданство. В случая с Ашер обаче самата актриса твърди, че не е знаела, че е гражданка на Израел. Станала е такава ззаради произхода си и раждането на сина ѝ там, без да го е искала, без да е подала всички нужни документи и дори без да знае. Тя решила да роди в Израел, защото имала здравословен проблем, който застрашавал нея и бебето и не можел да се реши в българска болница. Тогава е получила гражданство, без да знае, което е в сила и до днес. За него научила от ЦИК едва преди дни.

Касиел Ноа Ашер е дъщеря на актрисата Рут Рафаилова и режисьора Красимир Спасов. Рожденото ѝ име е Десислава Спасова, а преди години бе известна у нас и като Деса Красова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай