Ахмедов: Народната милиция със зловещи репресии срещу ДПС

Тормоз над хора с увреждания в Разградска област

Ахмедов: Народната милиция със зловещи репресии срещу ДПС | StandartNews.com

Пореден брутален тормоз от страна на полицията и то на хора с увреждания в Разградска област, разкри зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

Под благовидния претекст "борба с купения вот" от 10 дни полицаи влизат в къщите на хора с увреждания от разградските села. Това са избиратели, които на миналия парламентарен вот са упражнили законното си и конституционно право да гласуват с подвижни секции. Направи ли са го в решение на ТЕЛК, както изисква законът. Но сега са подложени на репресия.

Полицията, която ние наричаме народната милиция, влиза в домовете им, снемат им се подписи.

Така се всява страх в хората, за да не може да гласуват, категоричен бе Ахмедов. Той и кметове от общини в областта отидоха на среща с директора на областната полиция в Разград. Ахмед Ахмедов направи изявление на входа на полицията преди срещата и заяви, че след това веднага отиват да подадат жалба в прокуратурата.

Ние, ДПС, няма да оставим тези действия ненаказани, категоричен бе Ахмедов. Готови сме да предизвикаме един сериозен граждански арест на хората, които превишават своите правомощия, заяви той.

Наели сме адвокати, които ще посетят всички наши хора, които са тормозени, на които са нарушени честта и достойнството с цел сплашване и тези адвокати ще търсят техните граждански права, обяви още зам.-председателят на ДПС.

Разбирам борбата на народната милиция да ограничи купения вот, но на всички трябва ясно и категорично да разберат, че в Разградска област нашите хора не гласуват за пари. Нашите хора гласуват за достойнство, гласуват в името на демокрацията и най-вече за нашата мила Родина България, за да може да се върне нормалността и държавността в нея, каза още Ахмедов.

Разград не е само столица на Лудогорието, Разград е столица на демокрацията. Защото съвременната демократична история дължим именно на майските събития от 1989 г., които се случиха в Разградска област. Тогава ние дадохме много жертви. Някои наши братя и сестри тогава платиха с живота си, други със своята свобода в името на нашата чест. Ние тогава нямахме право да изповядваме нашата религия, нямахме право да говорим на майчин език, нямахме право да носим нашите имена и днес, 32 години след тези събития, отново сме изправени пред същите предизвикателства, заяви Ахмед Ахмедов.

ДПС ще продължава да бъде пазител на държавата и държавността, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай