Сряда,

Симеонов: Президентът е като кандидат за евродепутат

От: Редактори -
306
Симеонов: Президентът е като кандидат за евродепутат
A
A
A

„Поведението на президента е като кандидат за евродепутат. Определено участва в кампанията. Принизява авторитета на президентската институция”, заяви пред Нова телевизия Валери Симеонов, лидер на НФСБ и водач на листата на коалицията „Патриоти за Валери Симеонов” за евровота.

„Не виждам пряка връзка между евроизборите и тези за парламент. Мандатът на правителството трябва да се изкара докрай”, каза Симеонов.

Запитан дали има известно основание в твърденията на президента Радев, че премиерът Борисов прави кампания с държавни средства, той каза, че има. „Има известно основание. Видима е сериозната активност, която разви премиерът Борисов. Започна да обикаля естакади, мостове и т.н.”, заяви още Симеонов.

„И президентът, и министър-председателят се опитват да трупат някакъв рейтинг за техните партии”, коментира Симеонов.

„Не се страхувам от загуба от ВМРО, то е въпрос и на пари”, заяви Симеонов.

„Сигурен съм, че три седмици след изборите вече ще сме забравили резултата. Апелирам за подкрепата на хората, който лично са ми повярвали и са ме приели като човек на действието”, заяви още Симеонов.

Той заяви, че трите най-важни въпроса, по които ще работи в Европейския парламент са: липсата на информираност и на контрол, липсата на търсене на оценка на въздействието върху малките държави и липсата на децентрализация.

Европа за мен е най-добрият континент за живеене, заяви в блиц интервю преди това Валери Симеонов.

Той отказа да отговори на въпроса кой според него е най-добрият действащ политик в момента. Посочи историческа личност – Захари Стоянов.

Като най-голям свой порок Симеонов посочи – доверчивостта.

Попитан как е прекарал последната си отпуска, лидерът на НФСБ заяви: „Малко на Черноморието. Съчетах почивката с проверките през нощта”.

„Гордея се с това, че съм българин, срамувам се от някои представители на нашата нация”, заяви още Симеонов.

Попитан колко трябва да бъде минималната работна заплата, Симеонов заяви: „Мога да кажа и 2000 лева. Но реално ли е? Не е реално”.

„Лично мен напълно ме удовлетворяват от порядъка на 1000 лева”, заяви Симеонов, запитан с колко може да живее на месец.


Всички новини от категория Евроизбори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com